Hacamat sonrası kahve içilir mi?

İçindekiler:

  1. Hacamat sonrası kahve içilir mi?
  2. Hacamat öncesi et yenirse ne olur?
  3. Hacamat yaptıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
  4. Hacamat yaptıran ne yememeli?
  5. Hacamattan önce sirkeli su içilir mi?

Hacamat sonrası kahve içilir mi?

Hacamattan sonra en az iki saat birşey yenilmez içilmez (Su, çay, kahve, sigara, meşrubat v.b. Çok susanırsa dudak ıslatacak kadar bir yudum su içilebilir).

Hacamat öncesi et yenirse ne olur?

Uygulamadan birkaç gün öncesi itibari ile bu tür yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Hacamat yaptırmadan önce hayvansal gıdaları bir günlüğüne bırakmak da faydalı olacaktır. Çünkü hayvansal gıdalar kanın koyulaşmasına neden olur. Eğer bu gıdaların alımı bırakılırsa, uygulama sırasında kan akışı daha kolay sağlanacaktır.

Hacamat yaptıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır. 12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye ozonlu zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar.

Hacamat yaptıran ne yememeli?

Hacamattan sonrada perhize devam edilir. ( Gelinen gün ve bir gün sonrası gün Et ve Et Ürünleri (Kırmızı etler, Balık eti, Tavuk eti), Süt ve Süt ürünleri (Yoğurt, Peynir,Tereyağı, Sütlaç, Muhallebi v.b.süt ürünleri), Yumurta ve içine yumurta giren gıdalar yenmemeli bunlara perhiz yapılmalıdır.

Hacamattan önce sirkeli su içilir mi?

Bu yöntemde diğerlerine göre daha az kan çıkar fakat orataya çıkan mutlak toksin bulunduran kandır. Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalı olacağı söylenmiştir. Çünkü bu gıdalar damar açıcı özelliğe sahiptirler.