Dr Oetker limonlu karbonat nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. Dr Oetker limonlu karbonat nerede kullanılır?
  2. Limonlu karbonat yemeklerde kullanılır mı?
  3. Karbonat içmek faydalı mı?
  4. Karbonat yemeğe katılır mı?

Dr Oetker limonlu karbonat nerede kullanılır?

Dr.Oetker Limonlu Karbonat, her poşeti 1 tatlı kaşığına eşittir ve 1 bardak su için ideal ölçüdedir. Dr.Oetker Limonlu Karbonat, özellikle kek ve tatlı tariflerinizde limon sıkmaya gerek kalmadan aradığınız lezzeti ortaya koyacak.

Limonlu karbonat yemeklerde kullanılır mı?

Turşu, salça ve bol limonlu yiyeceklerin içine eklenen karbonat ise bu yiyeceklerin asit miktarını azaltmaktadır. Karbonatın yemeklerdeki bu kullanımlarının yanı sıra bilinen diğer kullanım alanları ağız, cilt ve kepek problemlerine karşıdır.

Karbonat içmek faydalı mı?

İçeriğinde sodyum ve karbon bulunan karbonat, genellikle su ile birlikte içilmektedir. Aynı zamanda gargara da yapılabilen karbonat, diş eti kanamalarını durdurur ve ağız içi yaralarının çok daha kısa sürede geçmesini sağlar. Karbonatlı su içmek, başta gastrit ve ülser olmak üzere birçok mide hastalığına da iyi gelir.

Karbonat yemeğe katılır mı?

Karbonatın protein parçalayıcı özelliği sebebiyle, et pişirirken içine eklenen bir miktar karbonat, etin yumuşak olmasını ve proteinlerinin daha kolay parçalanmasını sağlamaktadır. Turşu, salça ve bol limonlu yiyeceklerin içine eklenen karbonat ise bu yiyeceklerin asit miktarını azaltmaktadır.