Bel fıtığı ayağa vurunca ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Bel fıtığı ayağa vurunca ne yapmalıyız?
  2. Zeytinyağı bele iyi gelir mi?
  3. Fıtığın bacağa vurması nasıl geçer?
  4. Zeytinyağı bele nasıl uygulanır?
  5. Kantaron yağı bele iyi gelir mi?
  6. Bel fıtığı ayak bileklerine vurur mu?

Bel fıtığı ayağa vurunca ne yapmalıyız?

Bacağa vuran fıtık ağrısına en iyi çözüm fizik tedavidir. Fizik tedavinin yanı sıra ağrı kesici takviyesi ve egzersizler de uygulanmalıdır. Ancak doktor kontrolü olmadan hem ilaç kullanımı hem de egzersiz uygulamasından kaçınılmalıdır. Yanlış yapılan her hareket var olan durumu daha da kötüye götürebilir.

Zeytinyağı bele iyi gelir mi?

Zeytinyağının doğal yapısında bulunan E vitamini ve fenolik bileşenler sırt ve bel bölgesindeki deriden içeri nüfuz ettiğinde, derinin altındaki lifli dokuya temas ederek bu alanı besler ve onarır. Hali ile zeytinyağı ile bel bölgesine her gün masaj yaptığınızda 3-4 gün sonra ağrılarınızın azaldığını görmeniz doğaldır.

Fıtığın bacağa vurması nasıl geçer?

Bel fıtığında akut dönem geçtikten sonra ağrıların şiddetini azaltmak için bolca yürüyüş yapmak yardımcı olabilir. Ayrıca beli zorlamayan hafif egzersizler de bacakta meydana gelen ağrının azaltılmasına yardımcı olur. Bisiklet sürmek, çok hafif tempoda koşmak ya da yüzmek ağrının şiddetinin azalmasını sağlar.

Zeytinyağı bele nasıl uygulanır?

Sürülecek miktarda erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını ısıtarak, masaj yardımıyla bele yedirebilirsiniz veya bekleterek daha sonra yıkayabilirsiniz. Her gece uyumadan bu şekilde yapılan masaj, ağrıların hafiflemesini sağlar. Aynı zamanda bölgeyi bir bez yardımıyla kapatarak nemli kalmasını da sağlayabilirsiniz.

Kantaron yağı bele iyi gelir mi?

Bel, sırt ve kas ağrıları için kantaron yağını ağrıyan bölgenize masaj yaparak uygulayın. Kekik ve ardıç yağıyla birlikte kullandığınızda ağrıların kesilmesi için daha iyi verim elde edebilirsiniz. Romatizma rahatsızlığına karşı da iyileştirici özelliği bulunuyor.

Bel fıtığı ayak bileklerine vurur mu?

Bel fıtığı hastası parmaklarının veya topuğunun üzerine kalkamaz. Yani bu bölgelere gelen sinirlerin baskı altında kalması nedeniyle ayak bileğinde kuvvet kaybı oluşmuştur . Tedavi edilmezse ayak bileğinde felç meydana gelebilir.