Amalgam dolgu ne kadar dayanır?

İçindekiler:

  1. Amalgam dolgu ne kadar dayanır?
  2. Beyaz diş dolgusu zararlı mı?
  3. Hangi dolgu daha iyi?
  4. Beyaz dolgu ne kadar dayanır?
  5. Kompozit dolgu kararır mı?
  6. Kompozit dolgu ne kadar dayanır?

Amalgam dolgu ne kadar dayanır?

Amalgam dolguyu diğer dolgu çeşitlerinden ayıran en önemli avantajı uzun süre dayanıklılığını koruyabilmesidir. Sağlam bir alaşım olan amalgam dolgu, ortalama 10-15 yıl dayanabilir.

Beyaz diş dolgusu zararlı mı?

Kompozit dolgunun en büyük avantajı estetik olması, dişin renginde olması, dolgu yapıldıktan hemen sonra cilalama işleminin yapılabilmesidir. Doğal ve estetik görünürler, herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmazlar, ağız dokularıyla uyumludurlar. Dezavantajları; herhangi ciddi bir dezavantajları yoktur.

Hangi dolgu daha iyi?

Porselen Dolgu Büyük madde kayıplı dişler için en iyi çözümdür; çünkü porselen güçlüdür, güzel görünür, uzun süre dayanır ve diş lekelenmesine karşı oldukça dirençlidir. Ne var ki, en büyük dezavantajı maliyetidir ve klasik yöntemle en az 2 seans gerektirmesidir.

Beyaz dolgu ne kadar dayanır?

KOMPOZİT DOLGUNUN ÖMRÜ NE KADARDIR? Seçilen malzemeye, uygulama hassasiyetine, hastanın ağız hijyenine ve beslenme alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterir, genellikle 10-15 yıl bazen daha fazla ağızda kalabilmektedir.

Kompozit dolgu kararır mı?

Renkleri kararabilir. Örneğin amalgam (gümüş) dolgularda aşınma ve kararma gözlenir. Kompozit ve diş rengindeki dolgularda lekelenmeler, kararmalar ve sararmalar gözlenebilir.

Kompozit dolgu ne kadar dayanır?

Genel olarak bakıldığında herhangi bir dolgu malzemesi değiştirilmeden ya da dokunulmadan en az 3 yıl en fazla ise 10 yıl kullanılabilmektedir. Kompozit dolgularda kullanım ömrüne etki eden en büyük etken ise ağız ve diş bakımı olarak karşımıza çıkar.