Sporda idman nedir?

İçindekiler:

  1. Sporda idman nedir?
  2. Idmanın Türkçesi nedir?
  3. Futbol idman ne demek?
  4. İdman Türkçe midir?
  5. Alıştırma alıştırma yapmak idman ne demektir?
  6. Kondisyon ne anlama gelir?
  7. Amiyane tabiri ne demek?
  8. Amiyane tabirle ifadesindeki amiyane nin anlamı nedir?
  9. Ambiyane mi amiyane mi?
  10. Amiyane tabirle ne demektir?
  11. Koşu kondisyonu nasıl kazanılır?

Sporda idman nedir?

idman ne demek? Vücudun gücünü artırmak için yapılan alıştırma. Bir spor dalında yapılan alıştırma veya hazırlık çalışması, egzersiz, antrenman.

Idmanın Türkçesi nedir?

vücudun gücünü artırmak için yapılan alıştırma, spor, jimnastik.

Futbol idman ne demek?

Antrenman, idman veya egzersiz; herhangi bir alanda istenilen düzeye ulaşmak için gerçekleştirilen sistematik alıştırma. Antrenman ve idman sözcükleri Türkçede genellikle "herhangi bir spor müsabakasına hazırlık yapma" anlamında kullanılır.

İdman Türkçe midir?

Arapça dmn kökünden gelen idmān إدمان "bir işi sürekli ve düzenli biçimde yapma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça damana دمن "toprağı işleyip hazırladı, kalbinde (öfke) besledi" fiilinin ifˁāl vezni (IV) masdarıdır.

Alıştırma alıştırma yapmak idman ne demektir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan idman kelimesi ''damn'' kökünden türetilmiştir. Damn, bir şeyi sık aralıklarla, tekrar tekrar yapmak anlamına gelirken, idman da bir program dahilinde sürekli olarak alıştırma yapmak demektir.

Kondisyon ne anlama gelir?

Kondisyon kelimesinin sözlük anlamı durum, hal ve şarttır. Günümüzde ise amatör ya da profesyonel olarak sporla ilgilenen kişilerin fiziksel durumları ''kondisyon'' olarak nitelendirilir. Örneğin ''kondisyonu yüksek'' ifadesi, bir sporcunun istenen seviyede olması anlamına gelir.

Amiyane tabiri ne demek?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'amiyane'dir. AMİYANE NE DEMEK: 1- Kibarca olmayan, bayağı. 2- Sıradan.

Amiyane tabirle ifadesindeki amiyane nin anlamı nedir?

Amiyane kelimesi günlük konuşma dilinde karşımıza çıkabilecek kelimelerden biridir. Arapçadan dilimize geçmiştir. Türk Dil Kurumuna göre bayağı, kibar olmayan anlamları vardır. İkinci bir anlamı ise sıradan şeklindedir.

Ambiyane mi amiyane mi?

Bu kelimenin amiyane mi, amniyane mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı amiyane şeklinde olmalıdır.

Amiyane tabirle ne demektir?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'amiyane'dir. AMİYANE NE DEMEK: 1- Kibarca olmayan, bayağı. 2- Sıradan.

Koşu kondisyonu nasıl kazanılır?

Yürüyerek veya düşük tempo koşarak beş dakika boyunca ısın. Isınmak kaslarının uyanmasını ve bacaklarını esneterek interval antrenmanına hazırlanmalarını sağlar. İnterval antrenmanlar vücuduna oksijeni daha verimli kullanmayı öğreterek, koşu hızını ve dayanıklılığını arttırır. On beş dakika boyunca orta tempoda koş.