Provided that nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Provided that nasıl kullanılır?
  2. As long as den sonra ne gelir?
  3. As long as nerede kullanılır?
  4. Whereas nedir nasıl kullanılır?
  5. Whereas ne demek?
  6. Otherwise nasıl kullanılır?
  7. On the other hand nasıl kullanilir?
  8. As well as nasıl kullanılır?

Provided that nasıl kullanılır?

Providing (that) / Provided (that) Yukarıdaki bağlaçlar gibi “… olması koşuluyla” anlamlarına gelir. Her ikisinden sonra da cümle gelmelidir. Students can play board games at school, provided that the games are not gamble.

As long as den sonra ne gelir?

As long as she is weak, they will give her damage. As long as bağlacını iki cümlenin arasında kullanmanız gerekmiyor. İsterseniz yukarıdaki örnek cümlede görüldüğü gibi cümleye bağlaç ile başlayıp sonra iki cümleyi ard arda yazabilirsiniz. Bu durumda ard arda yazılan cümleler arasında virgül kullanmayı unutmayın.

As long as nerede kullanılır?

Gördüğünüz gibi yukarıdaki örnek cümlede “I love you” ve “you love me” cümleleri “as long as” bağlacı ile birbirine bağlanmıştır. As long as genellikle cümlenin başında kullanılır ve ikinci cümle, birinci cümleden sonra yazılır. Örnek; As long as you love me, I love you.

Whereas nedir nasıl kullanılır?

We use the conjunction whereas to indicate a contrast between two facts or ideas: He loves foreign holidays, whereas his wife prefers to stay at home. Whereas most new PCs have several USB slots, older ones often only had one.

Whereas ne demek?

14. yüzyıldan beri İngilizce'nin içinde olan Whereas kelimesi, YDS ve IELTS gibi sınavlara hazırlanan arkadaşların öncelikli öğrendikleri bir bağlaçtır. Gündelik dilde iki olgu veya fikir arasındaki karşıtlığı vurgulamak ya da göstermek için kullanılır. gibi Türkçe karşılıklara sahiptir.

Otherwise nasıl kullanılır?

Acele et, aksi halde öğle yemeğine geç kalacaksın. You'd better hurry, otherwise you won't get there before dark. Acele etsen iyi olur, aksi takdirde hava kararmadan önce oraya varamayacaksın. You'd better hurry, otherwise you'll be late for your appointment.

On the other hand nasıl kullanilir?

On the other hand kullanımına bakalım. “Öte yandan, bunun dışında, bunun haricinde” gibi çevrilebiliyor. However gibi bunun da cümledeki yeri esnek ve cümle başına, noktalı virgülün peşinden iki cümle arasına ya da iki virgül içinde özneden hemen sonra gelebiliyor.

As well as nasıl kullanılır?

Yapmamız gereken tek şey, ilk cümlenin bittiği kısma "as well as" bağlacını yerleştirmek ve ikinci cümlede aynı olan tüm öğeleri kaldırmaktır. Buna göre; Maria likes to watch love movies. Maria likes to watch horror movies.