Şeker koması nelere sebep olur?

İçindekiler:

  1. Şeker koması nelere sebep olur?
  2. Şeker koması nasil gecer?
  3. Şeker komasına giren insan ölür mü?
  4. Şeker komasına girdiği nasıl anlaşılır?

Şeker koması nelere sebep olur?

Şeker koması, vücuttaki şekerin aniden düşmesi ya da yükselmesi nedeniyle olur. Eğer koma durumu, şekerin yükselmesi nedeniyle gerçekleşirse çok susama, kalp çarpıntısı, idrar artışı, baş ağırısı, halsizlik ve bulanık görme gibi belirtilere sebep olur.

Şeker koması nasil gecer?

Şeker koması durumunda hasta mutlaka hastaneye götürülmelidir. Burada kişiye serum ile birlikte sıvı verilir. Bunun yanında elektrolit, tansiyon ve kalp ritminin düzeltilmesi gibi tedavi yöntemleri uygulanır.

Şeker komasına giren insan ölür mü?

Kandaki fazla şeker, böbreklerden filtre edildikten sonra idrar yoluyla atılmak zorunda olduğu için vücuttan anormal miktarda bir sıvı yani idrar çıkışı olur. Tedavi edilmediği takdirde diyabetik hiperosmolar sendrom şeker komasına neden olabilir ve hastanın yaşamını riske atar.

Şeker komasına girdiği nasıl anlaşılır?

Şeker yükselmesi sebebiyle koma oluşmasının belirtileri çok susama, kalp çarpıntısı, karın ağrısı, idrar artışı ve sık tuvalete gitme ihtiyacı, baş ağrısı, halsizlik, bulanık görme, konsantrasyon bozukluğu, gece idrara kalkmanın artması, sinirlilik hali ve huzursuzluk gibi semptomlar olabilir.