Küf lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Küf lekesi nasıl çıkar?
  2. Klozetteki sarılık nasıl geçer?
  3. Parlak yer fayanslar nasil temizlenir?
  4. Mutfak fayans lekesi nasıl çıkar?
  5. Derz arasi siyahlık nasil temizlenir?
  6. Beyaz tişört pas lekesi nasıl çıkar?

Küf lekesi nasıl çıkar?

¾ oranında karbonat ve ¼ oranında suyu karıştırarak cıvık bir hamur elde edin. Bu hamuru küflenmiş yüzeye iyice yedirin ve fırçalayın. Yarı yarıya beyaz sirke ve suyu karıştırarak bir solüsyon hazırlayın ve karbonatla fırçaladığınız lekeyi iyice yıkayın.

Klozetteki sarılık nasıl geçer?

Sararmış yüzeye karbonat dökün ve sprey ile karbonatın üzerine beyaz sirke sıkın. Sirke ve karbonat birleşimi köpürebilir. Bu şekilde akşam saatlerinden sabaha kadar bekletin ve fırçalayın, bol suyla durulayın.

Parlak yer fayanslar nasil temizlenir?

Örneğin, 3 çorba kaşığı karbonatı, 1 çorba kaşığı çamaşır suyu ile karıştırarak, macun kıvamına getirebilirsiniz. Sonrasında ıslak fayanslar üzerine bu karışımı bir fırça yardımıyla sürdüğünüzde, yarım saat sonrasında yumuşak bir sünger ile silerek, tertemiz bir sonuç elde edebilirsiniz.

Mutfak fayans lekesi nasıl çıkar?

Çamaşır suyu ve karbonat karışımı da mutfak fayanslarınızı temizlemek için etkili bir yöntem olabilir. Bunun için 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ile karışımınızı hazırlayın. Bir fırça yardımıyla karışımı fayansın üzerine sürün ve bir süre bekletin. Ardından sünger ile ovalayarak temizleyin.

Derz arasi siyahlık nasil temizlenir?

Özellikle de fayans aralarında oluşan siyah leke ve sararmalar, diş macunu ile giderilebilir. Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın.

Beyaz tişört pas lekesi nasıl çıkar?

Giysilerinizden pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu limon kullanımıdır. Pas lekesinin üzerine bir miktar limon sıkın ve kurumasını bekleyin. Kuruyan giysinizi soğuk su ile durulayın. Pas lekesi olan kumaşın üzerine beyaz sirke dökün ve emmesini sağlayın.