Wiki nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Wiki nedir ne işe yarar?
  2. Vikipedinin en belirgin özelliği nedir?
  3. Wikipedia telifli mi?
  4. Vikipedi neden yasaklandı?

Wiki nedir ne işe yarar?

Wiki, GNU Özgür Belgeleme Lisansı altında kullanıcıların yeni sayfa yaratmasına, sayfalarda düzenlemeler yapmasına ve bu sayfaları birbirine bağlamasına izin veren bir yazılımdır. Wiki, herkesin üzerinde istediği gibi düzenlemeler yapmasına izin veren bilgi sayfaları topluluğudur.

Vikipedinin en belirgin özelliği nedir?

Vikipedi'nin en önemli politikalarından biri tarafsızlık politikasıdır. Tarafsız bakış açısı yönergesi, Vikipedi'nin temel taşlarından birisidir. ... Vikipedi'de, "şehit", "terörist", "kahraman" gibi göreceli tanımlamalardan kaçınılır. Doğrudan ya da dolaylı hakaretlere müsamaha gösterilmez.

Wikipedia telifli mi?

Vikipedi özgür lisanslıdır. Kullandığı lisans içeriğin özgürce dağıtılmasına, değiştirilmesine ve ticari amaçla kullanılmasına izin verir. Aynı zamanda Vikipedi telif haklarına saygılıdır.

Vikipedi neden yasaklandı?

Vikipedi'nin Türkiye'yi çeşitli "terör gruplarıyla" aynı düzlemde ve iş birliği hâlinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlara yer verdiği belirtilen açıklamada, Vikipedi'ye yönelik, "teröre karşı iş birliği yapmak yerine, Türkiye'ye uluslararası arenada karalama kampanyası yapan çevrelerin parçası olarak hareket eden ...