Roll on sürmek abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Roll on sürmek abdesti bozar mı?
  2. Alkol içeren Kolonya abdesti bozar mı?
  3. Koku koklamak abdesti bozar mı?
  4. Kolonya sıkmak abdesti bozar mı?

Roll on sürmek abdesti bozar mı?

Cevap: Kolonya ve deodorant gibi kokulu karışımların sürülmesi abdesti bozmaz, namaza da mani olmaz. Hanefi alimlerinin çoğunluğu bu görüştedirler. Ancak Şafii alimlerinin çoğunluğu, mecbur kalmadıkça kolonya gibi içinde alkol bulunan şeylerden uzak kalmayı tavsiye etmişlerdir.

Alkol içeren Kolonya abdesti bozar mı?

Bu nedenle içeriğinde alkol bulunan maddelerin sarhoş olmak amacı ile kullanılmasının haram olması ve İslam dininin her türlü sarhoş edici tüm içkiler genel yasağın içinde yer alıyor. Kolonya sürmek, abdesti bozmaz ve namazı da etkilemez.

Koku koklamak abdesti bozar mı?

Kolonya ve parfüm abdest bozar mı sorusu sıkça sorulmaktadır. Temizlik için kullanılan alkol ürünlerinden olan kolonya ve parfüm kullanmak abdest bozmaz. Abdest hangi hallerde bozulur, kolonya parfüm abdesti bozar mıı sorusu sıkça sorulmaktadır. Fetvaya göre temizlik için kullanılan kolonya ve parfüm abdesti bozmaz.

Kolonya sıkmak abdesti bozar mı?

Ele ve yüze alkol içeren krem, kolonya sürmek abdesti bozmaz. Ama abdest aldıktan sonra namaza durmadan önce alkol içeren krem sürdüyseniz hassasiyetten ötürü elinizi yıkamanızda fayda var. Aynı şey kolonya için de geçerlidir. Kolonya sürmek abdesti bozmaz.