Öğretmenler il dışından rapor alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler il dışından rapor alabilir mi?
  2. Devlet memurları başka ilden rapor alabilir mi?
  3. Sözleşmeli personel il dışından rapor alabilir mi?
  4. Başka bir şehirden alınan rapor geçerli mi?
  5. Usule aykırı rapor ne demek?
  6. Memur görev mahalli dışından rapor alabilir mi?
  7. Işçi rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mi?
  8. Hasta olmadan rapor alinir mi?
  9. Devlet memuru nereden rapor alabilir?

Öğretmenler il dışından rapor alabilir mi?

Yönetmelik incelendiğinde devlet memurlarının bulunduğu il dışına çıkmasına yönelik bir karar bulunmamaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.

Devlet memurları başka ilden rapor alabilir mi?

3- Mezkur Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere hafta sonu tatili, ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerini takip eden günün mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışından(il dışından veya yurt dışından) alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilmesi mümkün ...

Sözleşmeli personel il dışından rapor alabilir mi?

Sözleşmeli personelin il dışından aldığı hastalık raporlarının geçerli olup olmayacağı hususu son derece önemlidir. mesai saati içinde il dışında bulunup rapor alan memurun bu raporu geçerli sayılmamaktadır. ... Bu bildirim üzerine memur, bildirimin yapıldığı günü takip eden gün göreve gelmekle yükümlüdür.

Başka bir şehirden alınan rapor geçerli mi?

Hafta sonu ve bayram tatilleri kanuni izin sayılmamaktadır. Bu nedenle, Devlet memurlarının, hafta sonu ve bayram tatillerinde memuriyet mahallindeki veya hastanın sevkinin yapıldığı yer dışında acil vakalar dışında almış olduğu raporların hastalık iznine çevrilmesi mümkün değildir.

Usule aykırı rapor ne demek?

e) Usûle aykırı rapor: Bu Yönetmelik ile tespit edilen usûl ve esaslara uyulmaksızın alınan hastalık raporlarını, ifade eder. ... Azamî izin sürelerinin hesabında, aynı hastalığa bağlı olarak fasılalarla kullanılan hastalık izinleri de iki izin arasında geçen sürenin bir yıldan az olması kaydıyla dikkate alınır.

Memur görev mahalli dışından rapor alabilir mi?

- Hastanın sevkinin yapıldığı başka bir yerden, alınmış olması gerektiğini anlıyoruz. Bu haller dışında memuriyet mahalli dışından rapor alınması usule aykırı rapor tanımı kapsamına girmekte olup, usule aykırı raporlar karşılığında hastalık izni verilemeyecektir.

Işçi rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mi?

Bu sebeple, memura verilen tek hekim raporunda kontrol muayenesinin yapılacağının belirtilmemesi ve rapor süresi bitiminde memurun aynı hastalığının devam etmesi veya farklı bir hastalığa yakalanması halinde göreve başlamadan tek hekim raporu alınmasının mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

Hasta olmadan rapor alinir mi?

Rapor almak için, Allah korusun ama önce hasta olmak gerekir. Yani, rapor hasta olan kişilere verilir. ... Hasta olmadan rapor almanın en kolay yolu tanıdık bir doktor bulmaktır. Herkesin böyle bir 'resmi kuruluşta çalışan doktor tanıdığı olması' iyidir, hoştur da, doktorun branşı da önemlidir.

Devlet memuru nereden rapor alabilir?

Bildirime rağmen göreve başlamayan memura disiplin hükümleri uygulanır. 4-Hastalık raporları (geçici görev, kanuni izin ve acil vakalar hariç) memurun memuriyet mahallinden ya da memuriyet mahallindeki sağlık hizmeti sunucusunun sevk ettiği sağlık hizmeti sunucusunda alınır.