Dubleks daire tapusu nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Dubleks daire tapusu nasıl olur?
  2. Dubleks binalarda çatı masrafı kime aittir?
  3. Dubleks çatı kaldırma yasal mı?
  4. Dubleks daire çatı katı tapusu alınabilir mi?
  5. Dubleks dairenin tapusu nasıl ayrılır?
  6. Çatı katı tadilatı kime aittir?
  7. Çatı katı kime aittir?

Dubleks daire tapusu nasıl olur?

Dubleks dairenin tapusu bölünür mü? Dubleks daireler, iki katlı ancak tek bir bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dubleks daireler her ne kadar iki katlı olsa da iki tane müstakil tapusu olamıyor. Tapu tek oluyor.

Dubleks binalarda çatı masrafı kime aittir?

Çatı katları iskan alımı sonrasında dublexlere katılabiliyor.Bu durumda çatıları dublex dairelerin veya üst katın sahipleri kullanıyor. Ancak anahtar bu dublex yada üst kat sahiplerinde ya da kullanımı sadece bu kişilere aitse o zaman masraflarda bu kişilere aittir.

Dubleks çatı kaldırma yasal mı?

Bizlerin yapmış olduğu çatı yükseltme veya teras dubleks tavan kaldırma işlemi yasal değildir. ... Dubleks çatı yükseltme, mevcut odaların ayağı kaldırılması ve yanlardan eski duvar üzerine ytong örülerek ara boşluğun tuğla ile kapatılmasıdır. Eski çatı üzerine çatı yapılır.

Dubleks daire çatı katı tapusu alınabilir mi?

Bu nedenle dubleks daireler her ne kadar iki katlı olsa da iki tane müstakil tapusu olamıyor. Tapu tek oluyor. ... Dubleks dairelerin tapularının ayrı olabilmesi için bu dairenin iki katının da fiziksel olarak birbirinden ayrı olması gerekiyor.

Dubleks dairenin tapusu nasıl ayrılır?

Peki, dubleks dairenin tapusu bölünür mü? Dubleks daireler gerekli tadilat ve prosedürlerin izlenmesi halinde bölünebiliyor. Ancak bu işlemler yapılmadan ve izin alınmadan yapılan bölme işlemi, taşınmazın tapusunu bölmüyor. Tapuyu hisselendirmiş oluyor.

Çatı katı tadilatı kime aittir?

APARTMAN ÇATI KANUNU VE YÖNETMELİĞİ Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı katı binaların ortak kullanım alanı olarak sınıflandırılmaktadır. Buna göre çatı katı kullanım hakkı tüm kat maliklerine ait olup yine çatı tamiratı ve tadilatı giderleri de tüm kat maliklerinin arasında arsa payı oranında eşit sorumluluktadır.

Çatı katı kime aittir?

Apartman çatısıyla ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirlendi. Kanuna göre; çatı katı, kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında bulunuyor. Ancak zaman zaman çatı katı, en üst katta yaşayan malik tarafından ilgileniliyor.