Ensedeki ağrı neyin belirtisi?

İçindekiler:

  1. Ensedeki ağrı neyin belirtisi?
  2. Ense kökü ağrısı için hangi doktora gidilir?
  3. Ensede şiddetli ağrı nedir?
  4. Boyun arkası neden ağrır?

Ensedeki ağrı neyin belirtisi?

Migren, tansiyon, duruş bozuklukları, osteoporoz, boyun fıtığı, kaslarda oluşan spazm gibi birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkan ense ağrıları yaşam kalitesini düşüren en yaygın ağrıların başında geliyor.

Ense kökü ağrısı için hangi doktora gidilir?

Eğer ense ağrınız varsa öncelikle ense ağrısına neden olabilecek faktörlerin tespiti için hastanelerin “Ortopedi ve Travmatoloji” bölümüne görünmeniz gereklidir. Bu bölümde gerekli tetkik ve muayenelerin yapılmasının ardından doktorunuz sizi sonrasında “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon” bölümüne sevk edebilir.

Ensede şiddetli ağrı nedir?

Migren, tansiyon, duruş bozuklukları, osteoporoz, boyun fıtığı, kaslarda oluşan spazm… Tüm bu rahatsızlıkların ortak bir noktası var. Hepsi ensede ağrıya neden olabiliyor. Ense veya ense kökünde ağrı yaşam kalitesini düşüren en yaygın ağrıların başında geliyor.

Boyun arkası neden ağrır?

Kemik, disk, kas ve bağ yapılarından oluşan bozukluklar nedeniyle boyunda ağrı gelişebilir. Boyun fıtığı, kireçlenme ve dejeneratif disk hastalığı, servikal dar kanal ve yaralanmalar boyun ya da ense ağrısının sık birer sebebidir. Nadiren tümörler, boyun bölgesinde ağrı sebebi olarak karşımıza çıkabilir.