Y eşittir x doğrusuna göre simetriği ne demek?

İçindekiler:

  1. Y eşittir x doğrusuna göre simetriği ne demek?
  2. Doğrusuna göre simetriği nedir?
  3. Orjine göre simetri ne demek?
  4. Noktanın simetriği nasıl alınır?
  5. Orijine göre simetrik ise tek mi çift mi?
  6. Noktalar arasi uzaklik nasil bulunur?

Y eşittir x doğrusuna göre simetriği ne demek?

y = x ve y = –x doğrularına göre simetri Bir P(a,b) noktasının y = x doğrusuna göre simetriği alınırken koordinatları yer değişir. Simetri noktası P(b,a) olur. y = –x doğrusuna göre simetride ise koordinatlar hem yer hem de işaret değişirler.

Doğrusuna göre simetriği nedir?

Simetri, bir cismin bir doğruya göre eşit uzaklıktaki görüntüsüdür. Yandaki A şekli d doğrusu etrafında katlanırsa b şekli ile üst üste gelir (çakışır). A ve B şekilleri d doğrusuna göre simetrik şekillerdir. Şekildeki d doğrusu ise simetri doğrusudur.

Orjine göre simetri ne demek?

Orijin X ile Y eksenleri üzerinden oluşan koordinat düzleminde X ile Y ölçütlerinin her ikisinin de "0" olabildiği noktaya verilmiş olan isimdir. Bir noktanın orijine göre simetrik olması demek, bu noktanın x=0 ve y=0 yani başka bir gösterim ile (0;0) noktasına göre simetrik olduğu manasına gelir.

Noktanın simetriği nasıl alınır?

NOKTANIN NOKTAYA GÖRE SİMETRİĞİ A(x1,y1) noktasının M(a,b) noktasına göre simetriği, A'nın M' ye olan uzaklığı kadar ötelenmesidir. A(x1,y1)noktasının M(a,b) noktasına göre simetriği A'(2a - x1, 2b - y1)'dir. Kare şeklindeki noktalar hareketli noktalardır. Fare ile tıklayarak hareket ettirebilirsiniz.

Orijine göre simetrik ise tek mi çift mi?

Geometriksel olarak ifade etmek gerekirse, bir tek fonksiyonun grafiği, orijine göre simetriktir Yani orijine göre 180 derece döndürüldükten sonra bile grafiği değişmez. Tek fonksiyonlara örnek; x, x3, sin(x), sinh(x), ve erf(x).

Noktalar arasi uzaklik nasil bulunur?

İki nokta arasındaki çizgisel mesafe, karesi alınan x ekseni mesafesi ve y ekseni mesafesi değerlerinin toplamının kareköküdür. Örneğe devam edecek olursak: (3,2) ve (7,8) arasındaki mesafe 52'nin karekökü ya da yaklaşık 7.21 birimdir.