Incir yaprağı sütü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Incir yaprağı sütü ne işe yarar?
  2. İncir sütü lekelere iyi gelir mi?
  3. Siğile incir sütü iyi gelir mi?
  4. İncir sütü cilde nasıl kullanılır?
  5. Sigile incir sütü nasıl kullanılır?
  6. İncir sütü et benine nasıl uygulanır?
  7. Incirle Öksürük nasıl geçer?
  8. Kahveli incirli kek nasıl yapılır?

Incir yaprağı sütü ne işe yarar?

İncir sütü halk arasında siğillere karşı kullanılmaktadır. Yaprağından çıkan süt, siğillere, basura ve vücuttaki yaralara sürülebilir. Ayrıca incir sütünün hazımsızlığı giderici etkisi de bulunur. Nezle, grip ve sıtma rahatsızlıkları için de sütü kullanılabilir.

İncir sütü lekelere iyi gelir mi?

İncir sütü düzenli olarak ve ölçülü miktarda kullanıldığında cilt lekelerinin geçmesini sağlar. Özellikle güneş lekesi, sivilce ve yara izlerinin tedavi edilmesinde kullanılır.

Siğile incir sütü iyi gelir mi?

İncir sütü siğil tedavisinde etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca incir sütü et beni gibi ciltteki belirgin rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. El üzerinde oluşan siğilleri doğal yöntemlerle temizlemek için incir sütünü tercih edebilirsiniz.

İncir sütü cilde nasıl kullanılır?

İncir Sütü Nasıl Kullanılır? İncir sütü, siğil ve yaraların üzerine 1-2 damla damlatacak şekilde kullanılabilir. düzenli olarak aynı ölçüde kullanılması siğilin daha kısa sürede iyileşmesini sağlar. Bununla birlikte cilt bakımda incir sütü kullanımı ise göze değdirmeden 1-2 damla masaj yaparak uygulanabilir.

Sigile incir sütü nasıl kullanılır?

Siğil için etkili bir şifa kaynağı incir sütüdür. Bir yemek kaşığı incir sütü arpa unu ile lapa hale getirilip siğillerin üzerine uygulanır ve karışımın siğil üzerinde kuruması beklenir, yıkanmaz. Bu şifalı tarifi haftada 2 kez uygulayanlar zaman içinde siğillerin yok olduğunu gözlemlemişlerdir.

İncir sütü et benine nasıl uygulanır?

İncir sütü tedavisi İncir sütü ya da incir kökü suyu alkali bir yapıya sahiptir ve bu sayede ciltteki asit dengesini sağlar. Süt ve incir kökünü ezin. Çıkan karışımı günde 4 defa olacak şekilde lekeli bölgeye uygulayın. İki hafta boyunca incir sütü tedavisine devam edin.

Incirle Öksürük nasıl geçer?

Öksürük İçin: İki su bardağı çiğ sütün içine iki tane kuru inciri doğrayıp sütü kaynatın. Yirmi dakika kadar bekletip süzün ve günde 2 defa bu sütten sıcak olarak için.

Kahveli incirli kek nasıl yapılır?

Kek için yumurta ve şekeri ağarana kadar çırpın ,süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ,son olarak da bir kenarda duran doğranmış incir ve cevizi ekleyin yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.