Limonlu maydanozlu çay ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Limonlu maydanozlu çay ne işe yarar?
  2. Maydanoz limon kürü ne sıklıkla içilmeli?
  3. Maydanoz Limon çayı zayıflatır mı?
  4. Maydanoz suyu ödem atar mı?
  5. Maydanoz kürü gece içilir mi?

Limonlu maydanozlu çay ne işe yarar?

Maydanoz çayı, vücuttaki ödemleri ve toksinleri hızlı bir şekilde söküp atabilir. Bu sayede kilo vermenize ve başarılı bir detoks gerçekleştirmenize yardımcı olabilir. C vitamini deposu olan maydanoz çayı, özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hasta olma riskinizi azaltabilir.

Maydanoz limon kürü ne sıklıkla içilmeli?

Günde bir bardak tüketilmelidir. Fakat 15 günden fazla limonlu maydanoz kürü tüketilmemesi çok önemlidir. Yoksa maydanoz suyu faydaları yerine zarar görülebilir. 15 gün kadar kullanıldıktan sonra 10 gün ara verilmeli, arkasından tüketmeye devam edilmelidir.

Maydanoz Limon çayı zayıflatır mı?

Kesinlikle yoktur. Maydanoz suyunun diüretik, yani idrar söktürücü olduğu bilinmektedir. İnsanlar vücutlarından idrar çıkışı olduğunda, şişkinlikleri azaldığı için zayıfladıklarına inanır. Limonun ise, bağırsakları çalıştırıcı etkisi vardır ama zayıflatıcı özelliği yoktur.

Maydanoz suyu ödem atar mı?

Maydanoz çayı yüksek oranda idrar sökücü etkiye sahiptir. Bu etki sayesinde vücuttaki ödemin atılması ve detoks etkisi sayesinde kilo vermenizi hızlandırır ve başlangıçta ki fazlalıklardan kurtulmanızı sağlar. Aynı zamanda maydanoz suyu idrarla birlikte vücuttan yağ ve toksik maddelerin atılmasını da sağlayacaktır.

Maydanoz kürü gece içilir mi?

Hazırlamış olduğunuz maydanoz suyunu ılıdıktan sonra öğünlerinizde bir saat önce içebilirsiniz. Bu karışımı gece yatmadan bir saat önce içen kişiler yağ yakıcı etkisinin olduğunu belirtiyorlar.