Tek taraflı trafik kazası tazminat alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Tek taraflı trafik kazası tazminat alabilir mi?
  2. Zorunlu trafik sigortası ölüm tazminatı ne kadar?
  3. Tek taraflı kazaları sigorta karşılar mı?
  4. Zorunlu trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapar?
  5. Kazalarda trafik sigortası ne kadar öder?
  6. Trafik kazası geçirdim ne kadar tazminat alırım?
  7. Zorunlu trafik sigortası olmasa ne olur?

Tek taraflı trafik kazası tazminat alabilir mi?

Tek Taraflı Kazaları ' nda Poliçe Tarihi Önemlidir Ancak poliçe tanzim tarihi 15 tarihinden önce ise bu halde yapılan tek taraflı trafik kazalarında ölenin yakınlarının destekten yoksun kalma tazminatı istemelerine herhangi bir engel yoktur.

Zorunlu trafik sigortası ölüm tazminatı ne kadar?

Zorunlu trafik sigortası kapsamında trafik kazasında ölüm durumunda tazminat hakkı var. Buradaki en üst limit 225 bin lira. Sigortadan alınacak tazminat kazada hayatını kaybeden kişinin geliri, eğitimi, bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı gibi kriterlere göre belirleniyor.

Tek taraflı kazaları sigorta karşılar mı?

Yani tek taraflı kazalarda araç sürücüsü veya işleteni sigortadan tazminat alamaz. Yine yukarıda açıkladığımız kural gereği sürücü veya işleten kendi kusuruyla meydana gelen kazada bir yakınını kaybetti ise destekten yoksun kalma tazminatı isteyemeyecektir.

Zorunlu trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapar?

Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Kazalarda trafik sigortası ne kadar öder?

Trafik sigortası, sigortalı aracın neden olduğu kazalar için, zarara uğrayan kişinin kusur oranına göre tazminat ödemesi yapıyor. Örneğin; bir kaza anında taraflardan biri %30, diğeri %70 oranında kusurluysa, her iki taraf kusuru oranında karşı tarafın hasarını ödüyor.

Trafik kazası geçirdim ne kadar tazminat alırım?

2018 yılı için belirlenen sakatlanma ve ölüm limiti 360.000 TL'dir. Bu 2017 yılı için bu limit 330.000 TL'ydi. Trafik kazasında yaralanan kişiler, sigorta şirketlerinden hiç tazminat alamayacağı gibi 2018 yılı için 360.000 TL'ye kadar tazminat alabilirler.

Zorunlu trafik sigortası olmasa ne olur?

Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmanız halinde arabanız bağlanır ve Trafik Şube Otoparkı'na çekilir. Gerekli cezai işlemleri karşılayana kadar aracınızı teslim alamazsınız. Cezai yükümlülüğünüzü tamamlayana kadar geçen süre boyunca arabanızın Trafik Şube Otoparkı'nda kaldığı her gün için park yeri ücreti ödersiniz.