Elbistan kaç yılında kuruldu?

İçindekiler:

  1. Elbistan kaç yılında kuruldu?
  2. Elbistan ne milleti?
  3. Elbistan hangi ile ait?
  4. Elbistan ne zaman Maraş'a bağlandı?
  5. Elbistan nereye aittir?
  6. Elbistan önce nereye bağlıydı?
  7. Elbistan ilçesi nereye bağlı?
  8. Elbistan hangi şehrin kazası?

Elbistan kaç yılında kuruldu?

İlhanlı idaresinin sarsılması sonucu 1337 yılında Taraklı oymağının reisi Halil Bey yöreyi ele geçirdi; fakat bir yıl sonra burayı Dulkadıroğlu Karaca Bey'e terketmek zorunda kaldı. Böylece Elbistan, 1338 yılından itibaren yeni kurulan Dulkadıroğlu Beyliği'nin merkezi oldu.

Elbistan ne milleti?

Elbistan
Türkiye'de yeri
ÜlkeTürkiye
İlKahramanmaraş
Coğrafi bölgeDoğu Anadolu Bölgesi
17 satır daha

Elbistan hangi ile ait?

Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı ilçedir. Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır.

Elbistan ne zaman Maraş'a bağlandı?

Elbistan, tarihi çok eski dönemlere kadar uzanan bir şehir olup Osmanlı Devleti'ne son katılan beylik olan Dulkadiroğlu Beyliği'ne başkentlik yapmıştır. Beyliğin başkenti ancak 1507'de Elbistan'ın savaşta tamamen yakılmasından sonra Maraş'a taşınmıştır. Osmanlı padişahı II.

Elbistan nereye aittir?

Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı ilçedir. Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır. Şehir merkezinin nüfusu yaklaşık olarak 110.000'dir.

Elbistan önce nereye bağlıydı?

I. Selim döneminde Turnadağ Muharebesi (1515) ile Osmanlı İmparatorluğuna katıldı. 1522 yılında Maraş bölgesi, özel yönetiminden ayrılır, sancak haline gelir ve Elbistan da Maraş'ın kazası haline gelir.

Elbistan ilçesi nereye bağlı?

Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı ilçedir. Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır. Şehir merkezinin nüfusu yaklaşık olarak 110.000'dir. TÜİK 2020 yılı ADNKS nüfus sayımına göre tüm ilçe nüfusu belde ve köyleriyle birlikte 142 778' dir.

Elbistan hangi şehrin kazası?

Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı ilçedir. Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır. Şehir merkezinin nüfusu yaklaşık olarak 110.000'dir.