Anne sütünün nasıl saklanması Sağlık Bakanlığı?

İçindekiler:

  1. Anne sütünün nasıl saklanması Sağlık Bakanlığı?
  2. Sağlık Bakanlığına göre anne sütünün buzdolabında saklanabilmesi süresi ne kadardır?
  3. Anne sütü cam bardakta saklanır mı?
  4. Dışarıda kalan süt bozulur mu?

Anne sütünün nasıl saklanması Sağlık Bakanlığı?

Anne sütü kesinlikle ateş üzerinde ya da mikrodalgada ısıtılmamalıdır. Her sağımda bebeğe verilecek miktarda ayrılarak saklanmalıdır. Dondurulduktan sonra eritilen süt oda ısısında 1 saat, buzdolabında en fazla 24 saat saklanmalıdır. Anne sütü 3 saat arayla sağılmalıdır.

Sağlık Bakanlığına göre anne sütünün buzdolabında saklanabilmesi süresi ne kadardır?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Anne Sütü Saklama Talimatı kitapçığına göre anne sütü; oda sıcaklığında(19-26°C) 3 saat, buzdolabında(0-4°C) 3 gün, derin dondurucuda(-18°C) 3 ay boyunca saklanabilmektedir. Ufak bir sticker ile sütü sağdınız tarihi ve saati kapların üzerlerine yapıştırmayı unutmamalısınız.

Anne sütü cam bardakta saklanır mı?

Öncelikle anne sütünü saklayacağınız kap seçimi oldukça önemlidir. Bunun için anne sütü saklama poşeti, cam kavanoz ve cam saklama kapları tercih edilmelidir. Eğer plastik kapların içerisinde toksik madde olmadığından eminseniz, bunları da kullanabilirsiniz.

Dışarıda kalan süt bozulur mu?

Pastörize edilen sütler buzdolabında 4-5°C de yazın bir gün, kışın 2-3 gün saklanır. Oda ısısında süt saklanmaz.Uzun ömürlü süt (UHT) ise, kutunun açılmaması koşuluyla, oda sıcaklığında 4 ay tazeliğini korur.