Takdir almak için ders notları nasıl olmalı 6 sınıf?

İçindekiler:

  1. Takdir almak için ders notları nasıl olmalı 6 sınıf?
  2. 6 sınıfta takdir kaç puanla alınır?
  3. Teşekkür almak için ders notları nasıl olmalı?
  4. Hangi notlarla takdir alınır?
  5. Lisede teşekkür almak için ders notları nasıl olmalı?
  6. Tesekkur belgesi kac puanla alinir?
  7. Ders ortalaması en az kaç olmalı lise?
  8. Ders gecme notu kac?

Takdir almak için ders notları nasıl olmalı 6 sınıf?

Ortaöğretimde 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85 üzeri olursa Takdir belgesi almaya hak kazanır, aksi halde bu şartlartdan biri bile sağlanmaz ise belge alamaz.

6 sınıfta takdir kaç puanla alınır?

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Teşekkür almak için ders notları nasıl olmalı?

Bir öğrencinin teşekkür alabilmesi için derslerin dönem puanları ortalamasının en az 70 olması gerekiyor. Dönem puanları ortalaması 70 ile 84.99 arası olursa o öğrenci teşekkür belgesi alır.

Hangi notlarla takdir alınır?

İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar "Teşekkür", 85.00 puan ve yukarı olanlar "Takdir" belgesi ile ...

Lisede teşekkür almak için ders notları nasıl olmalı?

Lisede teşekkür almak için dönem ortalaması 70.00-84.99 arasında ve derslerden herbirinin en az 50 puan üstü başarıya sahip olmak gerekiyor. Gereken dönem ortalaması tutturulsa dahi bir ders notu ortalaması 49 ise teşekkür belgesi verilmez.

Tesekkur belgesi kac puanla alinir?

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi, Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Ders ortalaması en az kaç olmalı lise?

MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

Ders gecme notu kac?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.