PTT girmek icin ne gerekli?

İçindekiler:

  1. PTT girmek icin ne gerekli?
  2. PTT is başvurusu nasıl yapılır?
  3. PTT Teknikeri nasıl olunur?
  4. PTT memurluğu kaç puan?
  5. Postacı olmak için ne yapmalıyım?
  6. PTT yaş sınırı var mı?
  7. Posta Dağıtıcıları ne kadar maaş alıyor?
  8. PTT kaç para maaş veriyor?
  9. PTT Sinavindan kaç almak gerekir?
  10. Ptt'de çalışmak için hangi bölüm okunmalı?
  11. PTT Kargo çalışanları ne kadar maaş alıyor?
  12. Gişe memuru maaşı ne kadar?
  13. Postacı ne kadar maaş alıyor?
  14. PTT Müfettiş Yardımcılığı kaç puan?

PTT girmek icin ne gerekli?

Başvurular www.ptt.gov.tr üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvuru esnasında adaylar tercih edecekleri alana göre tek bir seçim yaparken, kazandıkları puana göre değerlendirmeye alınacaktır. Bu sınava katılmak isteyen kişiler belli bir miktarda sınav parası ödemektedir.

PTT is başvurusu nasıl yapılır?

PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT'nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.

PTT Teknikeri nasıl olunur?

PTT'de gişe memurluğu için lise, önlisans, lisans mezunları başvuruda bulunabilmektedirler. Yani lise mezunları da gişe memurluğu görevine başvurabilir ve şartların sağlanması durumunda PTT gişe memurluğu yapabilirler.

PTT memurluğu kaç puan?

Ön lisans mezunu dağıtıcı pozisyonunda görev yapacak adayların sayısının az olması nedeni ile de KPSS 60 puan esas alarak atama yapabileceği ön görülüyor.

Postacı olmak için ne yapmalıyım?

m) Postacı pozisyonuna başvurabilmek için;
  1. İki yıllık eğitim veren yüksekokulların, (Ek-2) listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.
  2. Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( ...
  3. Sürücü belgelerini Monoküler teşhis ile almamış olmak.
Daha fazla öğe...

PTT yaş sınırı var mı?

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak. b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak. c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

Posta Dağıtıcıları ne kadar maaş alıyor?

PTT'nin Dağıtıcı personelleri saha elemanı olarak görev almaktadır. Sürekli araç içerisinde olan ve götürülmesi gereken dosya veya diğer ürünleri teslim eden dağıtıcı ekibi 2021 yılı maaşları 4.100 TL ile 4.700 TL arasında değişiklik göstermektedir.

PTT kaç para maaş veriyor?

Peki PTT maaşları ne kadar oldu? PTT Gişe memuru maaşına bakıldığında, PTT memur maaşları kapsamında standart olarak belirlenen 4.100 TL ila 4.800 TL arasında bir maaş aldığı görülmektedir. 2021 yılı PTT Gişe memuru maaşı 4.100 TL'den 4.800 TL'ye uzanmaktadır.

PTT Sinavindan kaç almak gerekir?

-Avukatlık, Mimarlık, Mühendislik, PTT Uzman Yardımcılığı ile Teknikerlik sınavlarında en az 70 puan, -Gişe ve Büro Görevlisi ve Postacılık sınavlarında en az 60 puan almaları şarttır. Belirtilen taban puanları aşamayan adayların sözlü mülakata veya Psikometrik İncelemeye katılabilmeleri mümkün olmayacaktır.

Ptt'de çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

– Bankacılık ve Sigortacılık, – Gümrük İşletme, – Lojistik Yönetimi, Ayrıca en son alımda Ankara için Grafik, Grafik Sanatlar bölümü, İstanbul için matematik, Endüstri Mühendisliği veya Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Diyarbakır ve Antalya için Mimarlık bölümlerinden de memur alımı yapılmıştır.

PTT Kargo çalışanları ne kadar maaş alıyor?

PTT Gişe memuru maaşına bakıldığında, PTT memur maaşları kapsamında standart olarak belirlenen 4.100 TL ila 4.800 TL arasında bir maaş aldığı görülmektedir. 2021 yılı PTT Gişe memuru maaşı 4.100 TL'den 4.800 TL'ye uzanmaktadır.

Gişe memuru maaşı ne kadar?

Günümüzde banka gişe memuru maaşları 2021 en az 3-4 bin TL seviyesindedir. Deneyimli çalışanların gelirleri ise aylık 5-6 bin TL'ye kadar ulaşabilmektedir.

Postacı ne kadar maaş alıyor?

PTT Gişe memuru maaşına bakıldığında, PTT memur maaşları kapsamında standart olarak belirlenen 4.100 TL ila 4.800 TL arasında bir maaş aldığı görülmektedir. 2021 yılı PTT Gişe memuru maaşı 4.100 TL'den 4.800 TL'ye uzanmaktadır.

PTT Müfettiş Yardımcılığı kaç puan?

PTT Uzman Yardımcılığı'na başvuruda bulunmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin gerçekleştirdiği Yök - Dil sınavından ya da YDS'den en az C seviyesi - 70 puan almış olmaları ya da bunlara denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir dil puanı almış olmaları gerekmektedir.