Altın yüzük erkeğe haram mı?

İçindekiler:

  1. Altın yüzük erkeğe haram mı?
  2. Ipek erkeğe neden haram mıdır?
  3. Suni ipek haram mı?
  4. Altın takmak kuranda geçiyor mu?
  5. Nişan yüzüğü takmak haram mı?
  6. İpek kumaş giymek haram mı?

Altın yüzük erkeğe haram mı?

Erkeklerin altın takı kullanmaları hakkında Peygamber Efendimiz (sav) hadis-i şeriflerde Müslümanlara şöyle buyurmuştur: "Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helaldir."

Ipek erkeğe neden haram mıdır?

Çünkü ipeğin yasaklanış sebebi, gösteriş yapma, böbürlenme ve fakirlerin kalplerinin kırılmasıdır. Savaş durumunda gösteriş yapma, böbürlenme kınanmış değildir". İbn Kudâme, başka bir şey ile karışık dokunmuş ipek konusunda ise şunu kaydeder: "Haram olan, saf ipektir.

Suni ipek haram mı?

Çözgüsü ipek olan, luhmesi yani atkısı ipek olmayan elbise erkeklere de haram değildir. Çünkü, kumaşın atkısı mühimdir. ... Atkısı ipek olup çözgüsü ipek olmayan elbise, saf ipek gibi haramdır. Suni ipek giymek erkeklere de helaldir.

Altın takmak kuranda geçiyor mu?

Kur'ân'da altın kullanmayı yasaklayan bir ayet yoktur. Ancak bazı hadislerde ipek elbise giymenin ve altın yüzük takmanın erkeklere yasaklanmasının, o zamanki ekonomik darlıktan ileri geldiğini, peygamberin torunu Ca'fer-i Sâdık açıklamıştır.

Nişan yüzüğü takmak haram mı?

Cevap: Evlilik işareti olan altın alyans takmak haram değildir. Prof. Kâmil Miras'in belirttiği gibi: "Altin kullanmanın yasak olmasındaki asıl şer'î gaye, bunun israf ve övünme vesilesi olmasıydı.

İpek kumaş giymek haram mı?

Şâfiî âlimlerinden Nevevî bu konuda şu açıklamayı yapar: "İpek, istebrak, dîbâc ve kassî giymek erkeklere haramdır. Kişinin bunu böbürlenmek amacıyla giymesiyle başka amaçla giymesi arasında fark yoktur. Fakat bir deri hastalığı sebebiyle giymişse bu takdirde haram değildir. Kadınların ipek giymesi ise mubahtır".