Erzurum Kongresi ulusal bir kongre midir?

İçindekiler:

  1. Erzurum Kongresi ulusal bir kongre midir?
  2. Erzurum Kongresi hangi tehlikelere karşı önlem almak için toplanmıştır?
  3. Mustafa Kemal Erzurum da neler yaptı?
  4. Sivas Kongresi'nde en çok tartışılan konu hangisi olmuştur?

Erzurum Kongresi ulusal bir kongre midir?

3- Toplanış şekli bakımından bölgesel olmasına karşın aldığı kararlar bakımından milli bir kongredir. 4- İlk defa geçici bir hükümetin kurulacağından bahsedilmiştir. 5- Erzurum Kongresi Sivas kongresine bir ön hazırlık çalışması niteliğindedir.

Erzurum Kongresi hangi tehlikelere karşı önlem almak için toplanmıştır?

"23 Temmuz Erzurum Kongresi, altı doğu vilayeti Erzurum, Sivas, Van, Bitlis, Diyarbakır ve Elazığ'a yönelik Ermeni tehlikesi ve kurulmak istenen Ermenistan'a tepki ile Trabzon vilayetinde de Trabzon, Rize, Gümüşhane, Ordu, Giresun'da Rum Pontus iddialarına tepki ve tedbir için toplanmıştı, ama alınan kararlara ...

Mustafa Kemal Erzurum da neler yaptı?

Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları, 23 Temmuz 1919'da emperyalist güçlerin Osmanlı topraklarını paylaşmaya çalıştığı dönemde, Erzurum Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasını temin etti.

Sivas Kongresi'nde en çok tartışılan konu hangisi olmuştur?

(Boyacıoğlu, R. 2008: 5) Toplanan Sivas Kongresi'nde Erzurum Kongresi'nden daha az katılımcı olmasına rağmen ülkenin istikbali açısından büyük kararlar alınmıştır. Bu neticede tartışılan en önemli konu manda ve himaye altında Wilson İlkeleri'ne bağlı kalaraktan Amerikan mandasının üzerine olan tartışma olmuştur.