Kontor nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. Kontor nasil yazilir TDK?
  2. Kontür nedir TDK?
  3. Kontör hangi dil?
  4. Kontur ne işe yarar?
  5. Kontör ne zaman kalktı?
  6. Tıp dilinde kontur ne demek?
  7. Vodafone kontör nasıl yüklenir?
  8. Telefona kontör nasıl yüklenir?
  9. Contour nerede kullanılır?

Kontor nasil yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kontür şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kontör şeklinde olmalıdır.

Kontür nedir TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda aranan bu kelimelerden biri de 'kontör'dür. KONTÖR NE DEMEK: 1- Belirli bir sürenin bir birim olarak kabul edildiği ve telefonda toplam konuşma süresinin kaç birim olduğunu sayısal olarak gösteren araç. 2- Telefon, gaz, su vb.nde tüketim birimi.

Kontör hangi dil?

Kontör, Fransızca compteur kökünden gelmektedir.

Kontur ne işe yarar?

Kontür, aydınlatıcı olarak da bilinen highlighter ve kapatıcı olarak da bilinen bronzer/concealer ile yapılan bir makyaj hilesidir. Yüzün belirli kısımlarını aydınlatıp, belirli kısımlarını ise gölgelendirerek yüz hatlarını belirginleştirme, küçültme, öne çıkarma ya da geri plana itme işlemine yüz kontürleme denir.

Kontör ne zaman kalktı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar ile tarihinden itibaren tüm mobil operatörler kontör yerine TL'ye dayalı tarifelendirme sistemine geçecek.

Tıp dilinde kontur ne demek?

Tıp dilinde kontur kelimesi sınır çizgisi olarak kullanılıyor. Herhangi bir oluşumun şeklini belirleyen dış çizgiler olarak da kullanılabiliyor. Kısacası cismi sınırlayan çevresel çizgi diyebiliriz.

Vodafone kontör nasıl yüklenir?

Nasıl TL Yüklemesi Yapabilirim?
  1. SMS göndererek,
  2. 7000'i arayarak,
  3. Kartınızdaki kontrol numarası ve şifreyi cep telefonunuzdan tuşlayarak,
  4. Müşteri Hizmetleri'ni arayarak yükleme yapabilirsiniz.

Telefona kontör nasıl yüklenir?

cep telefonunuzun mesaj bölümüne "yukleme" yazdıktan sonra boşluk bırakın, yüklemek istediğiniz tutarı [1] yazın. Ardından bir boşluk daha bırakıp CepBank şifrenizi yazarak cep telefonunuzdan 3333'e kısa mesaj (SMS) yollayın [2].

Contour nerede kullanılır?

Boyutlandırma işlemi yapmaya yarayan kontür, özellikle yüz bölgesine uygulanmaktadır. Yüzünüzü boyutlandırmaya yarayan kontürü uygulamak ise adeta bir meziyet. Doğru yapıldığında kusursuz bir görünüme kavuşmanızı sağlayan kontür, yanlış ve bilmeyerek uygulandığında ise facia ile sonuçlanabilir.