Lomber lordoz artması ne demek?

İçindekiler:

  1. Lomber lordoz artması ne demek?
  2. Lomber lordoz ne demektir?
  3. Beldeki Düzleşmeye ne iyi gelir?
  4. Lordoz belirtileri nelerdir?
  5. Lomber spondiloz ne demek?

Lomber lordoz artması ne demek?

Lomber lordozun artması bel çukurunun artmasıdır. Bu postür bozukluğunu karşıdan göremeyiz, bu kişilerde yandan bakıldığında bel kavitesinin artmış, kalçanın dışa doğru çıkmış ve karın bölgesinin öne doğru çıktığı postürü görürüz.

Lomber lordoz ne demektir?

Bel bölgesinde yapısal olarak bulunan eğriliğin azalması veya ortadan kalkmasına bel düzleşmesi denmektedir. Tıp dilinde lomber lordozis denen bu hastalıkta ağırlık merkezi yer değiştirmekte, bunun sonucu olarak da omurga ve bele binen yük dağılımında değişmeler gerçekleşmektedir.

Beldeki Düzleşmeye ne iyi gelir?

Bel düzleşmesinin tedavisinde genellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon tercih edilir. Öncelikle çeşitli egzersizlerle bel bölgesindeki sertleşmiş kaslar rahatlatılmalıdır. Bunun için de germe, güçlendirme ve esneme egzersizleri yapılabilir. Kaslarda oluşan ağrıları hafifletmek için kas gevşetici ilaçlar kullanmalıdır.

Lordoz belirtileri nelerdir?

Lordoz belirtileri:
  • Sırtın çökük olması, kalçaların daha belirgin olması
  • Sert bir yüzey üzerinde yatarken ve sonra ileri doğru eğilince değişmeyen bel ve yüzey arasındaki büyük açıklık.
  • Bel ağrısı ve rahatsızlığı
  • Belli şekillerde hareket etme zorlukları

Lomber spondiloz ne demek?

Bel omurgasını oluşturan yapıların aşınmasına bağlı olan klinik tablodur. Dejenerasyon(aşınma) omurga aralarında bulunan disk ve eklemlerde olabilir. Aşınmanın çeşitli aşamalarında farklı klinik bulgular ortaya çıkar.