E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

İçindekiler:

  1. E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?
  2. E-okul'dan Karne mi nasıl öğrenebilirim?
  3. E-okul sistemi nasıl açılır?
  4. E-okul yazılı sonuçlarına nasıl bakılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir.

E-okul'dan Karne mi nasıl öğrenebilirim?

E-OKUL DİJİTAL KARNELERE NASIL BAKILIR? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

E-okul sistemi nasıl açılır?

Giriş için öncelikle e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapılarak istenen bilgiler eksiksiz doldurulur. Bilgilerin doğru girilmesi durumunda ikinci ekran açılıyor ve burada öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenir. Ardından öğrencinin fotoğrafı da doğru seçildiği takdirde sisteme giriş yapılmış olur.

E-okul yazılı sonuçlarına nasıl bakılır?

E-okul sınav sonuçlarını sorgulamak için “ Öğrenci Bilgileri” bölümünün alt kutucuğu olan “Not Bilgisi”ni işaretleyerek öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılında katıldığı 1. dönem sınavların bilgilerine, hangi tarihte düzenlendiğine kolaylıkla ulaşılabilir.