Müsaade et nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Müsaade et nasıl yazılır?
  2. Müşahede nasıl yazilir?
  3. Müsaade nasil?
  4. Müşahede odası ne demek?
  5. Müsaadenin eş anlamlısı ne?
  6. Hastanede müşahede altında ne demek?
  7. Cezaevinde müşahede odası ne demek?

Müsaade et nasıl yazılır?

MÜSAADE NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “müsaade mi, müsade mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı müsaade şeklinde olmalıdır.

Müşahede nasıl yazilir?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, müşahede şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "müşahade" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "müşahede"dir.

Müsaade nasil?

Bu kelime genellikle Müsade şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Müsaade şeklinde olmalıdır.

Müşahede odası ne demek?

Müşahede Odası/Alanı: Gerek resüsitasyon odası gerekse hasta muayene odalarında ilk muayene ve tedavileri yapılıp kesin taburcu veya yatış endikasyonu verilemeyen hastaların, en fazla 12 saat süreyle bakım ve tedavilerinin yapıldığı alandır. 8 adet yetişkin, 3 adet pediatrik oda ve 1 adet izolasyon gözlem odasıyla, ...

Müsaadenin eş anlamlısı ne?

Genellikle cümlelerin başında seslenme sözü olarak kullanılan destur kelimesi de müsaade ile anlamlıdır.

Hastanede müşahede altında ne demek?

Müşahede altında olmak, bir sağlık kurumunda, doktor tarafından gözlem altında tutulmak manasına gelir. Örnek Cümleler: ''Hastaneden ancak 2 gün müşahede altında tutulduktan sonra çıkabildim.''

Cezaevinde müşahede odası ne demek?

“Süngerli oda” olarak da tabir edilen müşahede odasının özelliği duvarlarının tamamen süngerle kaplı olması, hükümlü ve tutukluların kendilerine zarar vermesini engelleyecek şekilde dizayn edilmesidir.