Talan oldu ne demek?

İçindekiler:

  1. Talan oldu ne demek?
  2. Çapulcu ne demek?
  3. Yağmalamak ne demekdir?
  4. Palani nedir?
  5. Yağma ne demek TDK?
  6. Elden gitmek anlamı nedir?
  7. Çapulsuz ne demek TDK?
  8. Yağma suçu cezası nedir?
  9. Eşek palanı ne demek?
  10. Maderini ne demek?
  11. Yağma edilmek nedir?
  12. Yağma sözlük anlamı nedir?
  13. Çulsuz ne demek TDK?
  14. Yağma cezası kaç yıl?
  15. Yağma suçu nasıl bir suçtur?

Talan oldu ne demek?

Talan olmak ne demek? 1) darmadağınık bir duruma getirilmek, altüst olmak: Odadaki eşya hep alan talan olmuş. 2) yağma edilmek, yağmalanmak.

Çapulcu ne demek?

Çapulcu başkasının malını alan, talan eden kimse, yağmacı ve düşman toprağına atla hücum edip yağma eden, akıncı anlamlarına gelir.

Yağmalamak ne demekdir?

geçişli f. (< yağma+la-mak) Yağma edip ele geçirmek, yağma etmek: Olsa dahi sâyesi hep kudsiyan yağmalayıp / Eyler idi zülfüne ıtr-ı gül-efşân-ı hikem (Esrar Dede). Hareketleriniz eşkıyâ hareketleri gibi olmalıdır; vurup kırıp talan edip yağmalayıp geri çekilmek, üssümüze dönmek (Mustafa N. Sepetçioğlu).

Palani nedir?

PALÂNÎ (ﭘﺎﻻﻧﻰ) i. (Fars. pālān ve nispet eki -і ile pālānі) Palan diken, semer yapan usta, palanduz [Belgelerde geçer].

Yağma ne demek TDK?

Başkasının malını alan, yağma, talan eden kimse, talancı, yağmacı, plaçkacı: “Bütün çapulcu alayı başka kasabalara gittiler.” -S. F. Abasıyanık.

Elden gitmek anlamı nedir?

Elden Gitmek deyiminin anlamı:Bir şeyi yitirmek, ondan yoksun kalmak anlamlarında kullanılmaktadır. Elden gitmek üzüntüyle birlikte kullanılan deyimler arasında yer alarak daha çok yaşanan kayıpların ardından tercih edilmektedir.

Çapulsuz ne demek TDK?

Çulu olmayan. 2. mec. Varlıksız, parasız: “Çok zengin adam diyorlar, onun için.

Yağma suçu cezası nedir?

Yağma suçunun temel halini işleyen kişi ilgili hükme göre 6 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılmaktadır. Cezanın alt sınırı 6 yıldan başlamaktadır. 1 yıl veya altında olan hapis cezalarının adli para cezasına çevrilmesi mümkün olduğundan, yağma suçunda adli para cezasının verilmesi mümkün değildir.

Eşek palanı ne demek?

SEMERCİLİK-PALANCILIK: At, eşek (merkep), deve, katır gibi binek ve yük hayvanlarının sırtına göre hazırlanan ve binicisinin rahatı düşünülerek yapılan oturaklara Niğde'de –“Palan", bu sanatla uğraşanlara da "Palancı" denilmektedir. Sazlıklardan getirilen sert ot, kamış basılarak çuvaldız ile dikilir.

Maderini ne demek?

meclis'te bir milletvekiliyken vatanın kurtuluşu konusunda namık kemal'in şu mısralarında "vatanın bağrına düşman dayasın hançerini yok mu kurtaracak bahtı kara maderini" geçen anne anlamına gelen sözcük.

Yağma edilmek nedir?

Yağma Suçu, diğer adıyla gasp suçu, zilyetliği başkasına ait bir menkul malın “cebir” veya “tehdit” kullanılarak alınmasıyla oluşur. TCK'nın 148. ve 150. maddeleri arasında düzenlenen yağma suçu, mağdurun malvarlığına yönelik gerçekleştirilen haksız bir eylemdir.

Yağma sözlük anlamı nedir?

yağma için 4 adet anlam bulundu. Yağmak işi. Birçok kişinin zor kullanarak ele geçirdikleri malıalıp kaçması, çapul, talan.

Çulsuz ne demek TDK?

Çulu olmayan. 2. mec. Varlıksız, parasız: “Çok zengin adam diyorlar, onun için. Senin gibi bir çulsuza borçlu kalmak ister mi?” -S. F.

Yağma cezası kaç yıl?

Yağma suçunun temel halini işleyen kişi ilgili hükme göre 6 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılmaktadır. Cezanın alt sınırı 6 yıldan başlamaktadır. 1 yıl veya altında olan hapis cezalarının adli para cezasına çevrilmesi mümkün olduğundan, yağma suçunda adli para cezasının verilmesi mümkün değildir.

Yağma suçu nasıl bir suçtur?

Yağma suçu, hırsızlık suçunun unsuru olan “başkasına ait olan malın alınması” fiiline ek olarak, malın alınması esnasında “cebir” veya “tehdit” kullanılması ile vücut bulan bileşik bir suçtur. Yağma suçunun koruduğu hukuki değerler kişi özgürlüğü, vücut dokunulmazlığı, zilyetlik ve mülkiyettir.