Kuzun kurt ne demek?

İçindekiler:

  1. Kuzun kurt ne demek?
  2. Kürtçe Sitti ne demek?
  3. Kuzzulkurt ne demek Ekşi?
  4. Zerbap kelimesinin anlamı nedir?
  5. Sitti hangi dilde?
  6. Bırcıme ne demek?
  7. Kureder Kürtçe ne demek?
  8. Kuzzulkurt hangi dil?

Kuzun kurt ne demek?

Kuzzulkurt kelimesinin Türkçe çevirisi nedir? "Kuzzulkurt" tabiri Kürtçede günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır. Kürtçede kızgınlık, daralma, sinir anlarında kullanılır. ... Türkçe tam karşılığı olmayan bu ifade kullanıldığı yere göre "Zıkkımın kökü, ne var, yeter artık" anlamlarına gelir.

Kürtçe Sitti ne demek?

kızlara verilen kürtçe bir isim. 'hanimefendi, hanım' anlamına da gelmekle beraber, mem u zin destanındaki zin'in ablasının ismidir.

Kuzzulkurt ne demek Ekşi?

çukurova yöresinde, bir azar ifadesi olarak söylenen, sinirlenen kişiyi baştan defetme efektidir.

Zerbap kelimesinin anlamı nedir?

Hint Yarımadası Müslümanlarında yaygın olan isim Fa zer-bâb ("altın kapı") olarak yorumlanmaya müsaittir. Ancak Türkçe ve komşu dillerin geleneksel şiirinde zerbab daima zerbâf anlamında kullanılır.

Sitti hangi dilde?

Sittin sene, Osmanlı zamanından günümüze gelen bir Arapça kökenli kelimedir. Sittin sene, herkesin kullandığı ve anlamını bildiği bir terimdir. Bazı kişiler bu terimin hangi anlamda kullanıldığını bilmiyor. Özellikle neyi ifade ettiği merak edilen konular arasında yer alıyor.

Bırcıme ne demek?

Ez berçime kelime anlamı olarak; ben açım anlamındadır. Kürtçe dilinde kullanılan bir sözcüktür. Ez bırçime: Sıkıldım anlamına gelmektedir.

Kureder Kürtçe ne demek?

Kurreder Kürtçe'de sıkça kullanılıyor. Kurreder; Zıkkım demek yani zıkkımın kökü manasında argo bir kelimedir.

Kuzzulkurt hangi dil?

PAYLAŞ: "Kuzzulkurt" tabiri Kürtçede günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır. Kürtçede kızgınlık, daralma, sinir anlarında kullanılır.