Nacar adam ne demek?

İçindekiler:

  1. Nacar adam ne demek?
  2. Sako neye denir?
  3. Çar naçar etmek ne demek?
  4. Nacar ne demek Osmanlıca?
  5. Nacak balta ne işe yarar?
  6. Nev Civan ne demek?
  7. Tahra Kürtçede ne demek?
  8. Nacak ne işe yarar?
  9. Balta sapı kaç cm olmalı?
  10. Şahsı menhus ne demek?
  11. Türkiye'ye saati kim getirdi?

Nacar adam ne demek?

Naçar insan ne demek? Çaresiz, çaresi olmayan, biçare anlamlarına gelir. Çaresi olmayan, çaresiz kişi veya kişiler için kullanılan bir tabirdir.

Sako neye denir?

sako anlamı is. esk. Paltoya benzer bir tür üstlük: "Hava sıcak, arkasındaki uzunca sako omuzlarından sarkıyor, fesi terden yapışıyor ancak aldırmıyor, yürüyordu." -M.

Çar naçar etmek ne demek?

İster istemez, mecburen.

Nacar ne demek Osmanlıca?

Çaresiz, elinden iş gelmeyen, mecbur kalmış olan.

Nacak balta ne işe yarar?

Son derece çok yönlü bir el aleti olan nacak, doğada ve bağ-bahçe işlerinde neredeyse her türlü kesme-biçme işi için kullanılabilir. Bir oduncu baltasına göre daha küçük olan nacaklar taşıma kolaylığı sağlar.

Nev Civan ne demek?

1. Delikanlı, genç: Bu güzellik sana kimden mîrastır / Güzellerde böyle nevcivan olmaz (Karacaoğlan'dan). 2. sıf.

Tahra Kürtçede ne demek?

Tahra kelimesi Türkçe'de "orak, ağaç budama bıçağı" anlamına gelir. Farsça dāhre veya dahre داهره/دهره z "orak, ağaç budama bıçağı" sözcüğünden alıntıdır.

Nacak ne işe yarar?

Nacak, ağaç işçiliğinde ve bahçe işlerinde kullanılan kısa ve genelde ahşap saplı küçük bir balta çeşididir. ... El baltası denilen aletin de birçok çeşidi vardır. Ayrımı yapabilmek için bu çeşitlerden kısaca bahsedip, terminolojiyi vermek adına İngilizce adlarını da vereceğiz.

Balta sapı kaç cm olmalı?

Sap kısmı yaklaşık 30 santimetredir ve genellikle 500 gramdır. Yine de boyutuna göre oldukça sağlam ve güçlüdür. 15 santim kalınlığındaki kütükleri ikiye ayırmak için kullanılabilirler.

Şahsı menhus ne demek?

(ﻣﻨﺤﻮﺱ) sıf. (Ar. naḥs “uğursuz olmak”tan menḥūs) Uğursuz, şeâmetli, meşum: Bilmez ne imiş cihanda nâmûs / Artık sevilir mi öyle menhûs (Muallim Nâci). Bu memleket, bu ada, bilmem ki hangi menhus tûfânın eseri, hangi meşum zelzelenin yâdigârıdır (Abdülhak Hâmit).

Türkiye'ye saati kim getirdi?

YIL 1921... İsviçre'nin Bienne kentinde oturan Ohannes Nacaroğlu ile İstanbul'daki kardeşi Kevork Nacaroğlu ilk saatlerini üretti.