Haspa kimlere denir?

İçindekiler:

  1. Haspa kimlere denir?
  2. Haspam hakaret mi?
  3. Pampa ne demek yatak arkadaşı?
  4. Argoda Panpiş ne demek?
  5. Kanka diye kime denir?
  6. Eski dilde kanka ne demek?
  7. Pasaklı ne demek?
  8. Paçozluk ne demek?
  9. Haspam erkeklere denir mi?

Haspa kimlere denir?

Haspa, yakıştırılamayan nitelikler taşıyan kadın veya kızlar için küçümseme maksatlı kullanılan bir sözcüktür. Halk arasında iyelik eki alarak "haspam" şeklinde kullanılır. Kızlara ya da kadınlara takılmak için şaka veya alay yollu söylenen söz olarak tanımlanmaktadır.

Haspam hakaret mi?

Kadınlara hakaret içeren bir kelimedir. Kullanımı ve söylemi uygun olmayan bir sözcüktür. Haspa kelimesi de tıpkı haspam kelimesi gibi kullanılmakta olan ama şaka yollu söylenen bir kelimedir. Yani kadınlarla ve kızlarla şakalaşmak ve alay etmek için bu sözcük kullanılmaktadır.

Pampa ne demek yatak arkadaşı?

Pampa ne demek yatak arkadaşı? knk ifadesi kanka yani yakın arkadaş anlamına gelir. panpa ifadesi de panpa yani yine başka bir şekilde yakın arkadaş anlamına gelir.

Argoda Panpiş ne demek?

Hilal Cebeci panpişin anlamını açıkladı: "Kankanın daha yakını, kankamın da kankası, canımın canı demek. Patentini alacağım. Panpiş marka iç çamaşırı üreteceğiz, görüşmelere başladım.

Kanka diye kime denir?

Tek başına herhangi bir anlamı olmayan kanka kelimesi, birinin kendisine en yakın olan kişiyi anlatmak amaçlı getirmiş bir unvandır. Daha çok genel anlamı ile beraber Türkçede kanka kelimesi, 'Kardeş kadar yakın olan kimse' şeklinde ifade ediliyor.

Eski dilde kanka ne demek?

Çingenece (Roma) kanka "arkadaş, yoldaş" sözcüğünden alıntıdır.

Pasaklı ne demek?

Pasaklı kelimesinin sözlük anlamı; sıfat – Giyimine veya eşyanın temizliğine, düzenine önem vermeyen (kimse), çapaçul.

Paçozluk ne demek?

Hiçbir değer yargısı olmayan, sıradan. Kendisinden üstün veya farklı olacak bir tipe tahammülü olmayan.

Haspam erkeklere denir mi?

Türk Dil Kurumuna göre haspam, uygunsuz ve yakışıksız nitelik taşıyan kızlar ve kadınlar için kullanılmakta olan bir kelimedir. Kadınlara hakaret içeren bir kelimedir. Kullanımı ve söylemi uygun olmayan bir sözcüktür. Haspa kelimesi de tıpkı haspam kelimesi gibi kullanılmakta olan ama şaka yollu söylenen bir kelimedir.