Oluk nedir anatomi?

İçindekiler:

  1. Oluk nedir anatomi?
  2. Oluk kelimesi Türkçe midir?
  3. Incisura nedir anatomi?
  4. Meatus ne demek Anatomi?
  5. Helak olmak ne demek?
  6. Incisura Pterygoidea nedir?
  7. Apertura nedir anatomi?
  8. Meatus tıp nedir?
  9. Petrosus ne demek?
  10. Cenk etmek ne anlama gelir?

Oluk nedir anatomi?

Oluk nedir anatomi? Sulcus resimde görülen girus bölümlerinin arasındaki yapılardır. Kelime anlamı olarak “oluk” ya da “kıvrım” demektir. Biraz daha büyük haline çatlak ismi de verilir.

Oluk kelimesi Türkçe midir?

Eski Türkçe oluk sözcüğünden evrilmiştir. Oluk kelimesi tarihte bilinen ilk kez oluk "içi oyulmuş ağaç kütüğü, yalak, hendek" Divan-i Lugat-it Türk (1070) eserinde yer almıştır.

Incisura nedir anatomi?

Incisura scapulae, scapula'nın margo superior'unun processus coracoideus'un tabanıyla birleştiği yerde bulunan çentiktir.

Meatus ne demek Anatomi?

Meatus (meatus): Bir geçit ya da kanalın dışa açılan kısmı, kanal, yol, geçidin dış deliği.

Helak olmak ne demek?

Helak olmak, zarara ve yıkıma uğramak, ölmek ve yok edilmek manasına gelir. Örnek Cümle: ''Semud ve Lut kavmi, insanlara zulmettikleri ve şirk günahını işledikleri için helak olmuştur.''

Incisura Pterygoidea nedir?

- incisura pterygoidea: İki lamina arasındaki alt taraftaki çentiktir. - fossa pterygoidea: İki lamina arasındaki arka taraftaki büyük çukurluktur. Page 4 - canalis pterygoideus: Proc. pterygoideus'un taban kısmında boylu boyunca delen kanaldır.

Apertura nedir anatomi?

Apertura terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Apertura teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. aperturae), Delik, boğaz, ağız.

Meatus tıp nedir?

Maling (maling): Kötü huylu, habis. Meatus (meatus): Bir geçit ya da kanalın dışa açılan kısmı, kanal, yol, geçidin dış deliği. Medulla (medulla): Organın iç katmanını oluşturan yumuşak doku, ilik, öz, iç katmanı.

Petrosus ne demek?

1- Kaya gibi; kayası; petröz. 2- Temporal kemiğin pars petrosa'sıyla ilgili; petröz.

Cenk etmek ne anlama gelir?

Kahramanca mücadele, çarpışma, savaş.