Tabu kelimesi hangi dil?

İçindekiler:

  1. Tabu kelimesi hangi dil?
  2. Tabuları yıkmak nedir TDK?
  3. TAMU ne anlama gelir?
  4. Örtmece söz nedir?
  5. Tabu nedir oyunu?

Tabu kelimesi hangi dil?

İngilizce taboo "nedeni bilinmeyen yasak" sözcüğünden alıntıdır. (İlk kullanımı: 1777 James Cook, İng. kâşif.) İngilizce sözcük Polinezya dillerinden Tonga dilinde tabu "ayrı, düzendışı, yasak" sözcüğünden alıntıdır.

Tabuları yıkmak nedir TDK?

Tabu kelimesi günümüzde belli bir fiille birlikte kullanılır çoğu zaman: Yıkmak. “Tabuları yıkalım!” Nedense, yüzyıllar boyunca korunmuş dokunulmaz tabular, özellikle 20.yüzyılda 'yıkılası' hale gelmişlerdir. ... Yani kelime en genel anlamıyla “yasak” demek.

TAMU ne anlama gelir?

Tamag, eski Türklerde bugünkü cehennem kelimesinin eş anlamlısı. Sözün tamağ, tamuk, tamug ve tamu varyantları da vardır. Moğollar tam derler. Öldükten sonra suçluların cezalandırılmak üzere gittiği yerdir.

Örtmece söz nedir?

Örtmece, hüsnütabir veya öfemizm; kaba, çirkin ve sakıncalı nesneleri veya kavramları, başka sözcüklerle daha uygun bir biçimde ifade etme sanatıdır. Edebiyatta ve özellikle hitabet sanatında bu söz sanatına sıklıkla başvurulur. Türkçede edebi kelâm, örtmece olarak da geçer.

Tabu nedir oyunu?

Tabu, ailece birlikte oynayabileceğiniz eğlenceli bir kelime oyunu. İki takım halinde oynanan tabuda oyuncular eşit bir şekilde iki gruba ayrılır. ... Ancak, kelimeyi anlatırken yasaklı sözcükler kullanılamaz. Bunun için de karşı takımdan biri karta bakarak yasaklı kelimenin kullanılıp kullanılmadığını kontrol eder.