Mozaik in anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Mozaik in anlamı ne?
  2. Mozaik neden Türkçe kelime değil?
  3. Gündeliğe ne demek?
  4. Portal nedir ne demek?
  5. Mozaik Türkçe kelime mi?
  6. Türkiye bir mozaiktir ne demek?
  7. Şair Türkçe kelime mi?
  8. Gayrimeskun anlamı nedir?
  9. Portal ne demek TDK?
  10. Mozaik nedir biyoloji?
  11. Mozaik yapısı ne demek?
  12. Renkli bir kültür mozaiği ne demek?
  13. Masa Türkçe kelime mi?
  14. Şair hangi dilde?

Mozaik in anlamı ne?

Sanatta mozaik; bir yüzeyin, farklı renklerdeki küçük parçacıkların yan yana getirilmesi yöntemiyle süslenmesi ve bu şekilde üretilmiş eserdir. Taş, cam, tuğla, metal veya deniz kabuğu gibi çok çeşitli malzemelerden mozaik yapılabilir.

Mozaik neden Türkçe kelime değil?

Türkçe'de kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. Bu kelimelerden biri de 'mozaik'tir.

Gündeliğe ne demek?

Gündeliğe Gitmek anlamı nedir? Günlük işler yaparak gelir sağlamak. Örn: Kör Mustafa bahçelerde çalışır, gündeliğe gider, sarnıç sıvar, dam aktarır, kuyu kazar.

Portal nedir ne demek?

Portal, diğer internet sitelerine bağlantıların, genellikle alfabetik olarak listelendiği site. Portal sözcüğü İngilizce kökenli olup ana kapı anlamına gelir. Pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri için kullanılır.

Mozaik Türkçe kelime mi?

Mozaik kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Mozaik, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Bu sıvayla yapılan (döşeme, merdiven vb.) - Mozaikten tapınaklar yapar, tunçtan kaleler, fil dişinden tahtlar kurarmışsın.

Türkiye bir mozaiktir ne demek?

Türkiye de, Türklere ait olan yer anlamındadır. Atatürk, Türkiye kelimesini özellikle seçmiş, yeni kimlik sorunu yaşanmaması için cumhuriyetin adını Türkiye Cumhuriyeti olarak koymuştur. Dolayısıyla Türkiyede mozaik yoktur, bu ülke Türklerin ülkesidir.

Şair Türkçe kelime mi?

Şair: Arapça kökenli kelime "anmak" anlamındaki şiir kelimesinden türemiştir. Tam karşılığı "özel bir anlama yeteneğine sahip olan"dır.

Gayrimeskun anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre "gayrimeskun" kelimesinin anlamı "boş, ıssız, şenliksiz olan" şeklinde belirlenmiştir.

Portal ne demek TDK?

Portal kelimesinin TDK'ya göre anlamı en çok araştırılan bilgiler arasında bulunuyor. ... İngilizce bir kelime olan portal, ana kapı anlamına geliyor.

Mozaik nedir biyoloji?

Biyolojide Mozaik Biyolojide, aynı organizmada farklı genotipli iki veya daha fazla hücre popülasyonunun bir arada bulunduğu ve aynı zigottan kaynaklandığına inanılan genlerin değiştirilmesine genetik mozaik veya mozaikçilik olarak bilinir.

Mozaik yapısı ne demek?

Mozaik bir yapı ne demek? 1. Renklerde, küçük küp biçiminde mermer, taş ya da pişmiş toprak parçalarının yan yana getirilmesiyle yapılan resim ve bezeme işi; çimento içine küçük mermer parçaları konulup dondurularak yapılan (döşeme, merdiven vb.).

Renkli bir kültür mozaiği ne demek?

Bir kültür mozaiği” genelde Anadolu ve yörelerimiz için söylenen beylik bir laftır. ... Yüzyıllar geçtikçe mozaikte kullanılan taşlar leblebi tanesinden santimetrenin üstüne çıkar Kullanılan renkler olarak baktığımızda da 160 çeşit renk tonu kullanılan mozaik vardır.

Masa Türkçe kelime mi?

bir kurum icerisinde belli konularla ilgili islerin yurutuldugu bolume verilen ad. aslen latin kökenli olan bu kelime dilimize ispanyolca veya romenceden geçmiş, yerde oturmaya ve yemeğe alışık toplulumuzda kullanılmaya 19. yüzyıldan itibaren başlanmıştır.

Şair hangi dilde?

Sair kelimesi Arapça kökenlidir.