Öreke nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Öreke nedir TDK?
  2. Hörekeli ne demek?
  3. Ömren ne demek?
  4. Ebemizi görmek ne demek?
  5. Ömr ne demek Osmanlıca?
  6. Bir ömür ne demek?
  7. Ruyada ebe olmak ne demek?
  8. Ömr i ne demek?

Öreke nedir TDK?

En temel tabiri ile keten ya da yün gibi lifli olan malzemelerin üzerine tutturulduğu bir ucunda çatal olan değnek anlamına gelmektedir. Eğirme işlemi esnasında kirmen ya da iğ ile beraber kullanılmaktadır. ... Ayrıca yün tarağına da öreke ismi verilmiştir.

Hörekeli ne demek?

aslında höreke değil örekedir ve Sözlükte 1- Pamuk ve yün eğirmekte kullanılan iğ. 2- Bükülerek iplik yapılacak yapağının konulduğu uzun saplı, ucu çatallı ağaç. 3-ün tarağı, öreke, anlamındadır.Yerel ağızda höreke Ağaç ya da saçtan yapılmış su kovasıanlamında.

Ömren ne demek?

Yaşama veya var olma süresi, yaşam, hayat.

Ebemizi görmek ne demek?

Güzel bir ebe görmek, rüya sahibinin bir kızı olacağına yaşlı ve çirkin bir ebe görmek de, rüya sahibinin çok zeki evlatlara sahip olacağına işarettir. Rüyada genç bir ebe görmek, orta yaşlı ebe görmekten daha hayırlıdır. Evine ebe geldiğini görmek, hayırsever birinden iyilik görmeye işarettir.

Ömr ne demek Osmanlıca?

Yaşama, hayat, yaşayış.

Bir ömür ne demek?

Ecel, Yüce Allah'ın geçmişte bildiği yani takdir etmiş olduğu ölüm zamanına denir. Bir başka tanımı ise yaşamın sonuna denir. Ömür, doğumla ölüm geçen zaman, yaşama ya da var olma zamanına denir. Ömrün bitip hayatın sona erdiği zaman olarak da bilinir.

Ruyada ebe olmak ne demek?

Rüyada Ebe Olduğunu Görmek Rüya sahibinin tüm sıkıntılarından kurtulacağının habercisidir. Kişinin hayatının kolaylaşacağına ve rahat bir hayat süreceğine yorumlanır. Maddi sıkıntılarının biteceğini ve bol kazancı olacağını ifade eder. Rüyada ebe görmek, hayırlı bir kişi ile karşılaşmak ve ondan hayır görmek demektir.

Ömr i ne demek?

Bâkî, devamlı ve kalıcı ömür.