Cemiyet ne demek sozluk anlami?

İçindekiler:

  1. Cemiyet ne demek sozluk anlami?
  2. Cemiyetli ne demek?
  3. Cemiyet neye denir?
  4. Cemiyet adamı ne demek?
  5. Eskiden cemiyet ne demek?
  6. Karpit nedir ne için kullanılır?
  7. Radikal düşünce ne demek?
  8. Cephe savaşı nedir?

Cemiyet ne demek sozluk anlami?

Cemiyet, sosyal münasebetler esasına dayanan karşılıklı yar dım ve otoritenin gerekli olduğu, muamele ve usuller sistemi olup, bir teşkilat ağı içinde gruplaşmaya yolaçan, insan davranı şını hem kontrol eden, hem de hürriyete kavuşturan bir sistem dir.

Cemiyetli ne demek?

Cemiyet içinde geçen, derli toplu, dağınık olmayan.

Cemiyet neye denir?

Cemiyet kelimesi modern Arapça'daki anlamında büyük bir ihtimalle ilk defa XVII. yüzyıl sonu veya XVIII. yüzyıl başında Suriye ve Lübnan'da kilise törenlerine katılan kalabalıkları tanımlamak için kullanılmıştır.

Cemiyet adamı ne demek?

i. Cemiyet işlerinde çok faal kimse, cemiyet adamı, dernekçi.

Eskiden cemiyet ne demek?

Cemiyet kelimesi bir araya gelmek anlamındaki cem sözcüğünden türetilmiştir. Arapça kökenli bir sözcük olan cemiyetin sözlük anlamı topluluktur. ... Gazel, kaside, tahmis gibi Divan şiiri türlerinde tenasüp ve tezat sanatlarını bir arada kullanmaya da cemiyet denir.

Karpit nedir ne için kullanılır?

Karpit, kimyadaki karşılığı kalsiyum karbür olan, suyla birleştiğinde hızla tepkimeye giren ve asetilen gazı çıkaran, sıkça kullanıldığı için bulunması kolay ve ucuz bir malzemedir. Karpit lambası asetilen gazını yakarak ışık verir. Çanakkale Savaşında bolca Kullanılmıştır.

Radikal düşünce ne demek?

Radikalizm veya köktencilik; köktenci yöntemlerle değerler sistemi ve devrimsel yollar çerçevesinde toplumsal değişim ve toplumsal yapılara odaklanan siyasi ilkeleri savunur. Latince "kök" anlamına gelen radix sözcüğünden türemiştir.

Cephe savaşı nedir?

Askeri bir cephe veya savaş cephesi, askerî terminoloji'dir. Karşıt güçler arasında tartışmalı bir silahlı sınırdır. Yerel veya taktik bir cephe olabilir veya askerî saha'ya kadar uzanabilir.