Araç ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Araç ipotek sorgulama nasıl yapılır?
  2. Araba ipotek edilir mi?
  3. Rehinli araç üzerine kredi çekilir mi?
  4. Araç üzerindeki rehin ne zaman kalkar?
  5. Araç Kayıt Belgesi nasıl alınır?

Araç ipotek sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet uygulamasına T.C. ve şifrenizle giriş yapınız. Ardından Gelir İdaresi Başkanlığı bağlı hizmetler bölümünden "Araçlara Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Araç)" sayfasına ulaşınız. Burada sorgulama yaptıktan soran araçla ilgili e-haciz işlemleri görüntülenir.

Araba ipotek edilir mi?

Sıfır ve ikinci el araç alımlarında neredeyse tüm bankaların 60 aya kadar kredi seçenekleri mevcut olsa da taşıtın ipotek olarak verilmesi ile kredi kullanılması her banka tarafından yapılmamaktadır.

Rehinli araç üzerine kredi çekilir mi?

Bir taşıtın ipotek edilmesi, borca karşı verilen bir güvencedir. Ödenmeyen borçlarda ipotek edilen araca banka tarafından el konulur. Kredi çekmek için başvuru yaptığınızda, banka sizden ipotek isteyebilir ya da siz imkânlar dahilinde kredi alamayacağınızı düşünüyorsanız, aracınızı ipotek ederek kredi alabilirsiniz.

Araç üzerindeki rehin ne zaman kalkar?

Günümüzde her ne kadar kullanılmasa da eski sisteme göre: Bankadan bankaya, kişilere ve şehirlere göre değişiklik gösterir. Ama bankanızı biraz sıkıştırarak işlemleri hızlandırabilirsiniz. Genel olarak 1 hafta sürüyor. Bazen işlemler 3-4 gün sürerken nadiren 1 ay kadar da sürebilmesi söz konusu.

Araç Kayıt Belgesi nasıl alınır?

Araç tescil belgesini alımı için e-devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. Bunun için gerekli olanlar kimlik kartı ve e-devlet şifresidir. Sisteme giriş yapıldıktan hemen sonrasında arama kısmında araç tescil belgesi yazmanız yeterlidir. Çıkan sayfada 'Adıma Tescilli Araç Sorgulama' kısmından belgeye ulaşılabilir.