Ikili tarama testi için aç olmak gerekir mi?

İçindekiler:

  1. Ikili tarama testi için aç olmak gerekir mi?
  2. Ikili test nasıl yapılıyor?
  3. Ikili testte kanda neye bakılır?
  4. 2 li tarama testi ücreti ne kadar?

Ikili tarama testi için aç olmak gerekir mi?

11. ila 14. hafta içerisinde gebelik dönemi için bu test gün içerisinde yapılabilmektedir. Bu konuda kişinin ya da tok olması ikili tarama testinin sonuçlarını herhangi bir şekilde etkilemez. Burada önemli olan gebelik dönemi için verilmiş süreç içerisinde bu testin uzman doktor kontrolü altında gerçekleşmesidir.

Ikili test nasıl yapılıyor?

İkili Test: gebeliğin 11 ile 14. haftaları arasında yapılan ultrasonografik inceleme ile aynı zamanda anneden alınan kan örneğinde yapılan laboratuvar tarama testiyle sık rastlanılan bazı fetal anormalliklerin (mesela Down sendromu gibi) o gebelikte olma riskinin hesaplanmasını içerir.

Ikili testte kanda neye bakılır?

İkili test: Hamile anneden alınan kan örneğinde HCG ve PAPP-A denilen iki hormon-proteine bakılır. İkili test adı, hamile annenin kanında iki değere bakılmasından gelir. Gerçekte bu testin yalnızca anne kan kısmına bakılmasına ikili test (HCG + PAPP-A) denir.

2 li tarama testi ücreti ne kadar?

Laboratuvarımızda Ultrason ( BPD ölçümü Ense Kalınlığı) Çekimi Dahil SGK'lılara İndirimli Olarak Nakit 250 TL +KDV dir. Detaylı bilgi İçin ikili test sayfamızı ziyaret ediiz.