İşitme testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. İşitme testi nasıl yapılır?
  2. Odyometri nedir nasıl yapılır?
  3. Işitme testi kaç dakika sürer?
  4. Yenidoğan işitme testi ücretli mı?
  5. Işitme testi yapmak için hangi bölümden randevu alınır?

İşitme testi nasıl yapılır?

Saf ses odyometrisinde testi olan kişi ses geçirmeyen bir kabine alınır ve kulaklık takılması istenir. Daha sonra farklı frekanslarda sesler dinletilir ve kişiden sesi duyduğu anda butona basması beklenir. Hava yolu ve kemik yolu işitme seviyeleri de saf ses odyometrisi ile belirlenebilir.

Odyometri nedir nasıl yapılır?

Odyometri testi genellikle kapalı bir kabin içerisinde yapılır. Kişinin daha iyi duyduğu kulaktan başlanarak seslerin yüksekten alçağa doğru gönderilmesi ve test yapılan kişinin duyduğu seslerde butona basması ile gerçekleştirilen bir testtir. Test sırasında farklı yönergeler verilebilmektedir.

Işitme testi kaç dakika sürer?

Birkaç dakika süren basit bir ölçümdür. İşitme objektif olarak değerlendirilir, bebeğin hiçbir katılımı gerekmez. Doğumdan sonra 6 saatini doldurmuş her bebeğe işitme testi yapılabilir.

Yenidoğan işitme testi ücretli mı?

İşitme taraması yapılan merkezler doğum yapılan sağlık kuruluşları bünyesindedir. Yenidoğan İşitme Taraması Ücretli midir? Yenidoğan işitme taraması için bir ücret alınmamaktadır.

Işitme testi yapmak için hangi bölümden randevu alınır?

İşitme testi Kulak Burun Boğaz bölümü uzmanları tarafından, odyoloji bölümüne yönlendirmesi ile çeşitli testler yapılır. Bu testler Edi Pediatri, odyometrist, odyolog veya Kulak Burun Boğaz uzmanları tarafından değerlendirir.