Sulama Kooperatifi nedir?

İçindekiler:

  1. Sulama Kooperatifi nedir?
  2. Sulama kooperatiflerinin denetimi kime ait?
  3. Kooperatiflerin önündeki SS ne anlama geliyor?
  4. Kooperatif yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?
  5. Kooperatif denetimi nasıl yapılır?
  6. Memur Sulama Kooperatif Başkanı olabilir mi?
  7. Kooperatif hissesi bölünebilir mi?
  8. Kooperatif üyesi olmayanlardan aidat alınır mı?
  9. SS ne anlama?
  10. Sınırlı Sorumlu ne demek?
  11. Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?
  12. Kooperatif genel kurul çağrısı kaç gün önce yapılır?
  13. Kooperatif başkanını kim seçer?
  14. Kooperatiflerin denetimini kim yapar?
  15. Konut yapı kooperatifi nasıl kapatılır?
  16. Devlet memuru kooperatif üyesi olabilir mi?

Sulama Kooperatifi nedir?

Madde 6- Kooperatifin Amacı; Devletçe ikmal edilmiş veya edilecek sulama tesislerinden alınacak veya her ne suretle olursa olsun tarım sahalarından çıkarılacak suyun ziraatta kullanılması ile ilgili arazi tesviyesi, tarla başı kanalları, tarla içi sulama ve drenaj gibi zirai sulama tesislerini kurmak veya kurulmuş olan ...

Sulama kooperatiflerinin denetimi kime ait?

Kooperatiflerden tarımsal amaçlı olarak nitelendirilen "Tarım Kredi, Tarımsal Kalkınma, Su Ürünleri, Sulama, Pancar Ekicileri" kooperatiflerinin denetim yetkisi Tarım ve Köyişleri Bakanlığına, diğer kooperatiflerin denetimi ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığına verilmiştir.

Kooperatiflerin önündeki SS ne anlama geliyor?

(SINIRLI SORUMLU) TUZAĞI. S.S. (Sınırlı Sorumlu) kooperatiflerle ilgili yasa, ticarette sorumsuzluğu adeta meşrulaştırıyor, satıcı firmaları yanıltıp, mağdur olmalarına yol açıyor.

Kooperatif yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından kooperatif ortakları arasından oylama yoluyla seçilir. Genel Kurulda yönetim kuruluna kooperatif ortakları aday olur. Adaylar tek tek oylanır ve en çok oyu alan yönetim kurulu üye sayısı kadar aday yönetim kuruluna asaleten seçilir.

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?

Kooperatif merkez birlikleri kendisine bağlı birlik ve kooperatifleri denetler ve bunların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılar. Merkez birliği kuruluşu tamamlanmadığı hallerde, birlikler kendisine bağlı kooperatifleri denetler. Üst kuruluşlarca yapılan denetim sonuçları ilgili bakanlığa bildirilir.

Memur Sulama Kooperatif Başkanı olabilir mi?

Devlet Memurları kooperatiflere ortak olabilir mi? Devlet memurları Türk Ticaret Kanununa göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar (657 sayılı Kanun Md. 28). ... Ancak devlet memurları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri haricindeki kooperatiflerde Yönetim Kurulu üyesi olamazlar.

Kooperatif hissesi bölünebilir mi?

ÖZET : Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre, her ortağın en az bir ortaklık payı olması gerekir ve bu ortaklık hakkı bölünemez ( Koop.K.18, 19 )Mahkemece, buyurucu bir kuralın gözden uzak tutulması suretiyle yarı payın davacı adına tesciline karar verilmesi yasaya aykırıdır.

Kooperatif üyesi olmayanlardan aidat alınır mı?

Ortak olmayan, kooperatife aidat ödemez. ... Kooperatif ortağı iken, tapusunu aldığı daireyi satan kişi, dairenin maliki olmaktan çıkar ama kooperatif ortaklığı devam eder. Kooperatife aidat ödemesi gereken kişi, bu kişidir.

SS ne anlama?

Ss kelimesinin açılımı screen shot'dır. ... Screen shot kelimesinin Türkçesi de ekran görüntüsü olarak çevrilebilir.

Sınırlı Sorumlu ne demek?

Sınırlı sorumlu ibaresi ne anlama gelir? Kooperatif borçlarından dolayı sadece kooperatif mal varlığı sorumlu olacaktır ve alacaklılar, alacaklarının tahsili için ortakların şahsi varlığına başvuramayacaklardır. Ortaklar ise kooperatifin borçlarına karşı sadece sermaye payları ile sorumlu tutulacaklardır.

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Hissesini devreden kişi, kooperatif yönetimine yazılı müracaatta bulunarak hissesini devrettiğini ve alan kişinin de devir aldığınıbildirinceye kadar eski üyenin kooperatif üyeliği devam ediyor. ...

Kooperatif genel kurul çağrısı kaç gün önce yapılır?

-Sürelerin hesabında duyuru ve toplantı günleri hesaba katılmaz. -Kooperatifler Kanununun 45. maddesi gereği; genel kurul toplantı tarihi, yeri ve gündemi ile ilgili toplantıdan en az 15 gün önce müdürlüğümüze yazılı olarak müracaat edilmesi gerekmektedir.

Kooperatif başkanını kim seçer?

Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından kooperatif ortakları arasından oylama yoluyla seçilir. Genel Kurulda yönetim kuruluna kooperatif ortakları aday olur. Adaylar tek tek oylanır ve en çok oyu alan yönetim kurulu üye sayısı kadar aday yönetim kuruluna asaleten seçilir.

Kooperatiflerin denetimini kim yapar?

Ticaret Bakanlığı, kooperatifleri, birlikleri, merkez birliklerini ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğini teftiş etmek, denetlemek veya denetlettirmek ile görevli ve yetkilidir.

Konut yapı kooperatifi nasıl kapatılır?

Asgari tasfiye süreci dolduktan ve borç alacaklar sıfırlandıktan sonra tasfiyeyi bitirmek üzere son bir genel kurul daha yapılıp ticareti sicili tescil ve ilan edilir. Bu tescil ile kooperatif resmen kapatılmış olur. Vergi dairesi kaydı da silindikten sonra tüm tasfiye/kapanış süreci sonlanmış olur.

Devlet memuru kooperatif üyesi olabilir mi?

Devlet memurları Türk Ticaret Kanununa göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar (657 sayılı Kanun Md. 28). ... Ancak devlet memurları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri haricindeki kooperatiflerde Yönetim Kurulu üyesi olamazlar.