İdrar rengi gebelik belirtisi mi?

İçindekiler:

  1. İdrar rengi gebelik belirtisi mi?
  2. İdrar rengi sarı olursa ne olur?
  3. Bebek cinsiyeti nasıl tahmin edilir?
  4. Erken gebelikte idrar rengi nasil olur?

İdrar rengi gebelik belirtisi mi?

Hamilelikte idrar rengi değişimi gebeliğin ilk haftasından itibaren başlar. Hamilelikte idrarın koyu renk olması beklenen bir değişimdir. Anne adayı 1 haftalık hamileyken idrar renginin daha soluk bir renkte ya da koyu sarı olduğu görülür.

İdrar rengi sarı olursa ne olur?

Normal idrarın rengi sarının her tonudur. İdrara rengini veren, ürokrom maddesidir. Açık sarı veya suya yakın renk çok sıvı tüketildiğini ve idrar yoğunluğunun en düşük seviyede olduğunu gösterirken, en koyu sarı ise sıvının az tüketildiğini veya böbreğe az sıvı geldiğini işaret eder.

Bebek cinsiyeti nasıl tahmin edilir?

Bebeğin cinsiyetini tahmin ederken akıllara ilk gelen şey hiç kuşkusuz ki yüzük testi oluyor. Bu yöntemde önce bir ipe yüzük geçiriliyor, daha sonra ip anne adayının karnının üstünden sarkıtılıyor. Eğer yüzük öne arkaya veya sağa sola doğru sallanırsa bebeğin erkek, daire şeklinde dönerse kız olacağına inanılıyor.

Erken gebelikte idrar rengi nasil olur?

Hamilelikten önce genel olarak idrar rengi açık sarı tonlarında olur. Gebelik başlangıcı ile beraber ilk haftada açık sarı renk koyu sarı ya da daha soluk bir renge dönüşür. Şunu da unutmamalıyız ki; kadınlarda sadece hamilelik yüzünden idrar koyu renge dönüşmez.