Saçtaki kepek nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Saçtaki kepek nasıl olur?
  2. Saç yağlanması ve kepek nasıl geçer?
  3. Kepege ne iyi gelir dogal?
  4. Saçtaki kepek nasıl tedavi edilir ibrahim Saraçoğlu?

Saçtaki kepek nasıl olur?

Gri veya beyaz renkte oluşan kepek, aslında saç derinizde bulunan ölü deri hücrelerinin bir araya gelmesi sonucunda oluşur. Ölü deri hücreleri saçlarınızda adeta topaklanarak, pullar oluşturur. Bu pullar aslında bir cilt probleminin belirtisidir.

Saç yağlanması ve kepek nasıl geçer?

Antibakteriyel ve saç derisini temizleyici özelliklere sahip çay ağacı yağı ve sirke de kepeğe iyi gelen doğal ürünlerden. Saçlarınızı yıkarken kullandığınız şampuana bir-iki damla çay ağacı yağı kullanmak ya da saçlarınızı durulamadan önce saç derinize sirke ile masaj yapmak kepeğe iyi gelebilir.

Kepege ne iyi gelir dogal?

Kepeğe iyi gelen en etkili bitkisel ürünlerden biri çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı kepeği engeller. Ayrıca sedef hastalığı gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Çay ağacı yağı anti bakteriyel özelliği bulunan bir bitki yağıdır.

Saçtaki kepek nasıl tedavi edilir ibrahim Saraçoğlu?

İbrahim Saraçoğlu'nun diğer bir kepek küründe ise bir tutam lavanta kaynar suya atılır. 5 dakika kısık ateşte demlenir. Ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. Soğuyan lavanta suyu ile saçlar yıkanır. Yarım saat bekledikten sonra durulanır.