Telefona sonradan NFC yüklenir mi?

İçindekiler:

  1. Telefona sonradan NFC yüklenir mi?
  2. NFC tag ne?
  3. Telefonla temassız ödeme nasıl yapılır?
  4. Temassız işlem nasıl yapılır?

Telefona sonradan NFC yüklenir mi?

Teknoloji, cihaz üreticileri tarafından tasarım safhasında eklenir ve bu sebeple de yalnızca belli telefon modellerinde yer alır. Özellik, telefonlara sonradan yüklenebilen bir özellik olmaması sebebiyle NFC indir gibi komutlarla elde edilemez.

NFC tag ne?

NFC etiketi, NFC teknolojisine sahip olan telefonlarla temas halinde iletişim kurabilen manyetik etikettir. NFC etiketi ne işe yarar? NFC etiketi sayesinde telefonunuzda temas durumunda aksiyona geçen kısayol ve görevler oluşturabilirsiniz.

Telefonla temassız ödeme nasıl yapılır?

NFC ile Ödeme Nasıl Yapılır? NFC özelliği kullanılarak ödeme yapmak için bu özelliğe sahip bir POS cihazı ile bir akıllı telefona ihtiyaç duyulur. Ardından akıllı telefon, POS cihazına değdirilmeden yalnızca yaklaştırılır. Böylece 1 saniyeden kısa bir süre içinde ödeme yapılabilir.

Temassız işlem nasıl yapılır?

Temassız Ödeme; ödeme aracı (kredi kartı vb.) ve POS cihazı arasında doğrudan temas (kartın cihaza takılması gibi) olmadan yapılan ödeme işlemidir. Kartınızı POS cihazınıza yaklaştırıyor sadece 1-2 saniye gibi kısa bir zamanda şifre vb. işlemler gerekmeden ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz.