Izin için hangi numara aranır?

İçindekiler:

  1. Izin için hangi numara aranır?
  2. Alo 199 hatti nedir?
  3. Seyahat Belgesi nasıl alınır?
  4. Seyahat izin belgesi Valilikten nasıl alınır?

Izin için hangi numara aranır?

Seyahat İzin Belgesi'ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199'u arayarak kolayca alabilirsiniz. Alo 199'u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak. Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.

Alo 199 hatti nedir?

ALO 199 yalnızca bir telefon numarası değildir. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan ALO 199, vatandaşlara birçok hizmet sunmaktadır.

Seyahat Belgesi nasıl alınır?

Seyahat İzin Belgesi almak isteyenler ya e Devlet başvurusu ya da ALO 199 iletişim hattı üzerinden başvuru yapabiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklanıyor.

Seyahat izin belgesi Valilikten nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi e-Devlet ekranı üzerinden ve Alo 199 iletişim hattını arayarak alınabilir. Vatandaşlar İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebiliyor.