Adet dışı lekelenme orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Adet dışı lekelenme orucu bozar mı?
  2. Adet bitince oruca nasıl niyet edilir?
  3. Akıntı orucu Bozar mı?
  4. Âdet bitince sabah abdest almadan oruç tutulur mu?
  5. Kadınlarda sümük gibi akıntı orucu bozar mı?
  6. Regl bittikten sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?
  7. Regl bittikten sonra duş almadan oruç tutulur mu?

Adet dışı lekelenme orucu bozar mı?

Adet dışında, genital bölgeden gelen hiçbir akıntı ve kanama orucu bozmaz.

Adet bitince oruca nasıl niyet edilir?

Düzensiz kanamalarda, üç ile on gün arasındaki kanama adet sayılıp, o günlerde oruç terk edilir. Daha sonra kaza edilir. On gün dolduktan sonra gusledilip, namaz ve oruca başlanır.

Akıntı orucu Bozar mı?

Ramazan ayında oruç tutmak isteyenler Google'da 'Adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozar mı bozmaz sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. ... Düzensiz kanamalarda, üç ile on gün arasındaki kanama âdet sayılıp, o günlerde oruç terk edilir. Daha sonra kaza edilir.

Âdet bitince sabah abdest almadan oruç tutulur mu?

Evet, gusül almış olmak oruç için şart değildir. Ancak bu durum, imsak vaktinden öncesi için geçerlidir yani imsak vaktinden önce aybaşısı bitmiş ama gusletmemiş bir kadından ya da imsakten önce gusletmemiş bir erkekten söz edilmektedir. Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz.

Kadınlarda sümük gibi akıntı orucu bozar mı?

Fakat vajinadan gelen diğer akıntıların abdesti bozup bozmadığı ile ilgili olarak bir delil yoktur. Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Regl bittikten sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre; Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez.

Regl bittikten sonra duş almadan oruç tutulur mu?

Kadınlar hayız (adet) ve nifas hâllerinde oruç tutabilirler mi? Kadınlar hayız ve nifas hâllerinde oruç tutmazlar. Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler.