Bilimsel dergiler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bilimsel dergiler nelerdir?
  2. Hakemli bilimsel dergi nedir?
  3. Hakemli ve hakemsiz dergiler hangi tür bilgi kaynağıdır?
  4. Hakemli dergiler hangi tür bilgi?
  5. Ulusal hakemli dergiler hangileri?
  6. Dergipark hakemli dergi mi?
  7. Makalede Highlights ne demek?
  8. TR dizini ne demek?
  9. Dizini ne demek?
  10. TR Dizin kabul uyarı ne demek?
  11. Ubyt ne demek?
  12. Ulakbim MEP nedir?
  13. Makale etki puanı nedir?
  14. Tübitak Yayın Teşvik Ödülü ne kadar?
  15. Sscı dergi ne demek?
  16. Tübitak 2020 yılını ne ilan etti?

Bilimsel dergiler nelerdir?

Bilimsel dergi, akademik yayıncılıkta genellikle yeni araştırmalar yayınlayarak bilimin gelişimine destek vermeyi hedefleyen bir süreli yayın. ... Bilimsel dergilerdeki makaleler nadiren günlük olarak, bir piyasa dergisi gibi okunur. Araştırma sonuçlarının yayımlanması bilimsel yöntemin gerekli bir aşamasıdır.

Hakemli bilimsel dergi nedir?

Yükseköğretim Kurulu mevzuatına göre ulusal hakemli dergi, editörü ve en az beş değişik üniversitenin öğretim üyelerinden oluşmuş danışma kurulu (bilim kurulu üyesi ya da hakem) olan, bilimsel özgün araştırma makalelerini en az bir hakemin olumlu görüşünü alarak yayımlayan, üniversite kütüphanelerinden erişilebilir ...

Hakemli ve hakemsiz dergiler hangi tür bilgi kaynağıdır?

Doğrulanmış Cevap. Cevap: Hakemli dergiler ve hakemsiz dergiler birincil kaynaklardan süreli yayınlar türüne girer.

Hakemli dergiler hangi tür bilgi?

Bilimsel (Hakemli) dergiler (Scholarly -Peer Reviewed- Journals): Araştırmacılara yönelik yayın yapan hakemli dergilerdir. ... Derginin her sayısında o sayıdaki makale türü ile ilgili bilgi verilir.

Ulusal hakemli dergiler hangileri?

HAKEMLİ DERGİLER

  • Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi (AUAd) ...
  • Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi. ...
  • Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Dergisi (AJESI) ...
  • Sanat ve Tasarım Dergisi. ...
  • Sosyal Bilimler Dergisi. ...
  • TOJDE.

Dergipark hakemli dergi mi?

TÜBİTAK ULAKBİM çatısı altında, Türkiye'de yayınlanan akademik hakemli dergiler için elektronik ortamda barındırma ve editoryal süreç yönetimi hizmeti sunar.

Makalede Highlights ne demek?

Highlight: Bu bölümde ele aldığınız konu ile ilgili olarak literatürde bilinenler ve makalenizin elde ettiği önemli bulguları ve makalenizin uygulamaya olan katkılarını vurgulayınız.

TR dizini ne demek?

TR Dizin, (eski adıyla Ulusal Veri Tabanları-UVT) Fen ve Sosyal Bilimler konu alanlarındaki ulusal, hakemli, bilimsel dergilerdeki makaleler ile TÜBİTAK Projelerinin bibliyografik/tam metin bilgilerinin yer aldığı, web sayfası üzerinden taranabilen ulusal atıf dizinidir.TR Dizin hizmeti, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından ...

Dizini ne demek?

Dizin veya indeks; kitap, dergi gibi bilgi kaynaklarının içindeki bilgi parçacıklarına ulaşmak için konu başlık, yer adları kişi adları gibi erişim uçlarına ulaşmak için kullanılan ayrıntılı alfabetik listedir. Dizin genellikle yayımlanan eserin sonuna konulur.

TR Dizin kabul uyarı ne demek?

TR Dizin'e başvuran dergiler ile birlikte kabul durumundaki dergiler ara değerlendirmelere tabii tutulmaktadır. ... “Kabul uyarı” olarak ifade edilen ve gri-yeşil renkle tanımlanan dergilerin ilgili yılda bir uyarısı olduğu ifade edilmektedir.

Ubyt ne demek?

TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı'nın amacı Türkiye adresli uluslararası bilimsel yayınların etki ve görünürlüğünün (kalitesinin) artırılmasıdır. 2006 Mart ayından itibaren TÜBİTAK'ın bir enstitüsü olan ULAKBİM bünyesinde hizmet vermeye başlamıştır. ...

Ulakbim MEP nedir?

UBYT programında bilim dalları arasında normalizasyon amaçlı bir gruplama yerine doğrudan Makale Etki Puanı (MEP) değeri kullanılması tercih edilmektedir. İlk kez 2019 yılında kullanılan ve “Article Influence Score” olarak ifade edilen MEP, 2020 yılı UBYT Dergi listesinin hazırlanmasında da kullanılmıştır.

Makale etki puanı nedir?

Bu çalışmalar içinde atıf ölçümleriyle ilgili bilinen bazı sorunlara veya eksikliklere rağmen öne çıkan bir yöntem “Article Influence Score” olarak ifade edilen Makale Etki Puanıdır. Makale etki puanı bir alanda dünya ortalamasını “1.

Tübitak Yayın Teşvik Ödülü ne kadar?

Dergilerde yer alan yayınlara, kalite puanlamasına göre 500 ile 5.

Sscı dergi ne demek?

Science Citation Index Expanded (SCIE), 1900'den günümüze 150 disiplinde 8.

Tübitak 2020 yılını ne ilan etti?

"2020 YILINI PATARA YILI İLAN ETTİK" Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan: 2020'yi “Patara Yılıilan ettik.