AXA genişletilmiş maksimum kasko nedir?

İçindekiler:

  1. AXA genişletilmiş maksimum kasko nedir?
  2. Mavi kasko poliçesi nedir?
  3. Arabamı vurdum kasko öder mi?
  4. Deprem muafiyeti yoktur ne demek?
  5. Muafiyetli kaza sigortası ne demek?
  6. Hayrettin Karaman kasko caiz mi?
  7. Sigorta yaptırmak haram mı?

AXA genişletilmiş maksimum kasko nedir?

Maximum Kasko Sigortası Kapsamı Nedir? Maximum sigorta poliçesinin kapsamı içerisinde bulunan hizmetler; çarpma ve çarpışma sonucu oluşan hasarların tazmini dışında çalınma, yangın, cam kırılması, doğal afetler ve hayvanların araca vereceği zararları kapsar.

Mavi kasko poliçesi nedir?

Mavi Kasko Sigorta poliçeniz; çarpma, devrilme, yanma, çalınma, gibi zararlar karşısında aracınızı güvence altına alıyor. Ayrıca Mavi Kasko Sigortası size, aşağıda belirttiğimiz Genişletilmiş Kasko Koruması teminatlarını da standart olarak sunuyor.

Arabamı vurdum kasko öder mi?

Kaskonun standart teminatları arasında çarpma çarpılma, aracın yanması ya da çalınması gibi durumlar bulunur. Kaskonun, bu teminatların dışında hangi durumları karşılayacağını ise sigortalı belirler. ... Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda sürücü olarak siz kusurlu olsanız dahi, kasko aracınızdaki zararı karşılar.

Deprem muafiyeti yoktur ne demek?

Bu şu demektir; Poliçede belirtilen bina bedeliniz ne ise, onun %2sine denk gelen tutara kadarki hasarları sigorta şirketi karşılamayacaktır. Örneğin bina sigorta bedeliniz 120.000.-tl ise, bunun %2 lik kısmına denk gelen 2.400.-tl ye kadar deprem hasarlarınız sigorta şirketi tarafından ödenmeyecektir.

Muafiyetli kaza sigortası ne demek?

Muafiyetli Kasko nedir? Kaskoda muafiyet, hasarın belirli bir miktarının sigortalı tarafından karşılanması halidir. Daha açık bir ifade ile aracın sigorta bedelinin ya da hasarın belli bir kısmına kadar oluşan zararların sigortalı tarafından, üstünün ise sigorta tarafından karşılanmasıdır.

Hayrettin Karaman kasko caiz mi?

İnternette “İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman'ın web sitesi” adıyla yayın yapan sitede, şu fetva veriliyor: “İslam'a uygun olan bir sigorta kurumu oluşturmak mümkündür. ... ihtiyaçları olduğu için, mevcut sigorta şirketlerine bunları sigorta ettirmeleri -fıkıhta zaruret sayılan bu ihtiyaç sebebiyle- caizdir.

Sigorta yaptırmak haram mı?

Bu görüşlere, daha doğrusu fetvalara bakacak olursanız; bugün, bireysel emeklilikten kasko sigortasına, sağlık sigortasından işyeri sigortasına kadar hiçbir sigorta caiz değil, dolayısıyla da yaptırılmamalı.