Sıvı yağla un kurabiyesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sıvı yağla un kurabiyesi nasıl yapılır?
  2. Kurabiyeye ne katılır?
  3. Kurabiye pişince hemen fırından çıkarılır mı?
  4. Kurabiye hamuruna zeytinyağı konur mu?
  5. Kurabiyeye yağ yerine ne konur?

Sıvı yağla un kurabiyesi nasıl yapılır?

Sıvı Yağlı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sıvı yağ bir kaba alınıp toz şeker ile iyice çırpılır, üzerine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu eklenip karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
  3. Yarım saat buz dolabında bekletilir.
  4. Hamura rulo şekli verilir.
Daha fazla öğe...

Kurabiyeye ne katılır?

Hamurun hazırlanışı ve pişirme Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, yoğurt, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Kurabiye pişince hemen fırından çıkarılır mı?

Kurabiyelerinizi yağlı kağıt üzerinde pişirirseniz fırından kırmadan çıkarmanız daha kolay olur. Her kurabiyenin pişme derecesi ve süresi aynı değildir. ... Eğer hamurda tereyağı kullandıysanız, kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olur. Oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendikten sonra sertleşir.

Kurabiye hamuruna zeytinyağı konur mu?

Kurabiye yaparken hangi yağ kullanılmalı Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez.

Kurabiyeye yağ yerine ne konur?

Yoğurt: Tam yağlı sade yoğurtu tereyağ gibi kullanabilirsiniz. Kurabiye tariflerinde bir fincan tereyağ deniliyorsa siz dörtte bir oranında yoğurt kullanın. Kalori ve doymuş yağ oranını azaltabilirsiniz. İsterseniz, çok az tereyağ, daha fazla yoğurt kullanarak da tad ve kovamı yakalayabilirsiniz.