Şikayeti geri çekme dilekçesi nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Şikayeti geri çekme dilekçesi nasıl yazılır?
  2. Suç duyurusu dilekçesi nasıl yazılır?
  3. Müşteki davaya girmek zorunda mı?
  4. Müştekiye ceza verilir mi?
  5. Anayasal şikayet hakkı nedir?

Şikayeti geri çekme dilekçesi nasıl yazılır?

Yukarıda esas numarası belirtilen dosyaya ilişkin olarak sanık ………. hakkında her kadar ………. suçundan dolayı şikayetçi olsam da şikayetimden vazgeçiyorum. SONUÇ VE İSTEM : Şikâyetten vazgeçme beyanımın kabul edilmesini ve sanık ………. hakkında düşme kararı verilmesini arz ve talep ederim. (Tarih: …/…/……..)

Suç duyurusu dilekçesi nasıl yazılır?

Şikayet dilekçesinde şikayette bulunan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, şikayet edilen şüphelinin belli ise kimlik ve iletişim bilgileri yazılır. Suçun kim tarafından işlendiği belli değil ise şikayet faili meçhul olarak yapılır. Bunların yanında şikayet dilekçesine belli ise suç tarihi yazılmalıdır.

Müşteki davaya girmek zorunda mı?

Müşteki duruşmaya katılmak zorunda mı Müştekinin duruşmaya iştirak etmesi, olayın aydınlatılması için mecburi ise müşteki ne olursa olsun duruşmada dinlenmelidir. Davetiye gönderilmesine karşın mahkemeye katılmayan müşteki, polis tarafınca zorla mahkemeye getirilir.

Müştekiye ceza verilir mi?

Yalnızca müşteki beyanıyla ceza verilmesi, hukuki açıdan en çok merak edilen konulardan biridir. Eğer sadece mağdurun yani müştekinin beyanı olan ve suçun işlendiğine dair başkaca bir delil mahkemeye sunulmamışsa, bu durumda sadece müşteki beyanı ile sanığın cezalandırılması mümkün olmamaktadır.

Anayasal şikayet hakkı nedir?

Şikayet hakkı, diğer bir deyimle hak arama özgürlüğü; Anayasa'nın 36. maddesinde; “Herkes, meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahiptir” şeklinde yer almıştır.