Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?

İçindekiler:

  1. Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?
  2. BOUN kayıt nasıl yapılır?
  3. BOUN Yandal Başvurusu Nasıl Yapılır?
  4. Boğaziçi Yüksek Lisans için ne gerekli?
  5. 2022 Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?
  6. Boğaziçi ders kaydı nasıl yapılır?
  7. Boğaziçi Üniversitesi YDS kabul ediyor mu?
  8. Boğaziçi Yüksek Lisans kaç sene?
  9. 20 Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?
  10. Ders ekle bırak dönemi nedir?
  11. Bogazici Universitesi kayitlari ne zaman?

Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?

Yüksek Lisans Başvuru ve Kabul Kriterleri: Başvurular her yıl akademik takvimde belirtilen tarihlerde Kayıt İşleri Müdürlüğüne yapılır. 2021/2022 1. Dönem için başvuru tarihleri: 26 Nisan - 'dir.

BOUN kayıt nasıl yapılır?

Üniversitemize YKS ile yerleşen tüm öğrenciler, https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik ortamda 4 - tarihleri arasında “E-Kayıt” işlemini yapabileceklerdir. E-kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimizin, kayıt için üniversitemize gelmeleri veya belge getirmelerine gerek yoktur.

BOUN Yandal Başvurusu Nasıl Yapılır?

YANDAL başvurusunda bulunacak öğrenciler ise sadece YANDAL başvurusunda bulundukları bölümün Bölüm Başkanı ve YANDAL Danışmanından (yazılı ya da mail üzerinden) onay alıp Kovid-19 Dönemi Yandal Programları Başvuru Formunu (https://fas.boun.edu.tr/tr/formlar/ogrenci-formlari) dolduracak ve transkriptleriyle birlikte ...

Boğaziçi Yüksek Lisans için ne gerekli?

Başvuru için aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekir:
  • Yüksek lisans eğitimini en az 3.20/4.00 veya denk bir genel not ortalaması ile bitirmiş olmak.
  • Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (ALES'den) EA puan türünde en az 77 puan veya GMAT'ten en az 600 puan veya (GRE Sayısaldan en az 155) puan almak.
Daha fazla öğe...

2022 Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?

Tezli Yüksek Lisans / Doktora Programlara Başvuruları 02.08.2021 tarihi saat 10:00 itibariyle başlayacak olup 15.08.2021 tarihi saat 17:00 'de sona erecektir.

Boğaziçi ders kaydı nasıl yapılır?

Üniversiteye ilk kayıttan sonra öğrencilerin, eğitime devam edebilmek ve öğrencilik haklarından faydalanabilmek için, her akademik yarıyılda ders kayıtlarını online kayıt sistemi ÖBİKAS'ı (registration.boun.edu.tr) kullanarak yapmaları gerekir. Yarıyıl kayıtları akademik takvimde ilan edilen tarihler arasında yapılır.

Boğaziçi Üniversitesi YDS kabul ediyor mu?

Doktora programlarına başvuracak adayların Senato tarafından kabul edilen İngilizce dil yeterlik sınavlarına ilave olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği uyarınca YDS/ÜDS/KPDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan, ...

Boğaziçi Yüksek Lisans kaç sene?

MADDE 6 – (1) Tezli yüksek lisans programlarının normal süresi dört yarıyıl, azami süresi ise altı yarıyıldır.

20 Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?

Tezli Yüksek Lisans / Doktora Programlara Başvuruları 02.08.2021 tarihi saat 10:00 itibariyle başlayacak olup 15.08.2021 tarihi saat 17:00 'de sona erecektir.

Ders ekle bırak dönemi nedir?

Ders ekleme-bırakma dönemi (add-drop) nedir? Akademik yarıyıl kaydını tamamlayan öğrenciler, derslerin başlamasını takiben ilgili yarıyılda kayıt oldukları dersi bırakarak veya yeni ders ekleyerek değişiklik yapabilirler. Ders ekleme-bırakma akademik takvimde belirtilen tarihlerde akademik danışmanın onayı ile yapılır.

Bogazici Universitesi kayitlari ne zaman?

Pazartesi (Saat 10.00-17.00 arası) Lisansüstü Programlara yeni kabul edilen adayların Üniversiteye ilk kayıtları 16- Perşembe ve Cuma günü saat 15.00'e kadar elektronik ortamda (e-posta yolu ile) alınacaktır.